Touristik Label - 908MN07: C.F.F. Șuligu - Borcut Șuligu

Traseul tematic Borcut Șuligu
Traseul 7 Punct Roșu este traseul tematic de vizitare a izvorului de apă minerală Borcut Șuligu, cunoscut și apreciat pentru calităţile curative. Priveliști frumoase asupra văii Vaserului și văii sălbatice Șuligu, punctată de un brâu jos de stâncă și de izul răcoritor al izvorului de apă minerală Șuligu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
1,21km
Durată
~1:00h
Urcare
115m
Coborâre
8m
Vârf
864m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din staţia C.F.F. Șuligu, chiar de lângă un podeţ de trecere a căii ferate forestiere pornește traseul tematic. Vom observa în dreapta noastră un panou informativ amplasat de Administraţia Parcului Natural Munţii Maramureșului, iar în spatele acestuia Baza Salvamont Șuligu (o clădire de lemn). De la podeţ, pornim de-a lungul drumului forestier (observăm imediat în stânga pe un copac marcajul punct roșu). În 500 de metri vom trece pe lângă un brâu jos de stâncă, iar dupa alţi 150 de metri vom intra într-o zonă unde drumul a fost inundat de apă. Urcăm pe lângă acest curs de apă pentru încă 250 de metri, intrăm din nou pe drumul forestier, întâlnim o intersecţie și continuăm la dreapta. De aici, în alţi 150 de metri urmează o altă intersecţie, ieșim din drumul forestier la dreapta pe o potecă și apoi imediat cotim din nou la dreapta. Dupa 100 de metri găsim izvorul de apă minerală Borcut Șuligu.

Etape

C.F.F. Șuligu - Borcut Șuligu

Descriere

 

Traseul 7 PR face legătura între Baza Salvamont Șuligu și izvorul de apă minerală Borcut Șuligu - traseu tematic. Traseu ușor, fără diferențe mari de nivel, cca. 1 h de drumeție. Marcaje șterse și rare care pot pune probleme de orientare, zone cu torenți. 

Pornim pe traseul tematic din dreptul haltei Șuligu, chiar de lângă un podeţ de trecere a căii ferate forestiere, cu un panou informativ în dreapta, amplasat de Administraţia Parcului Natural Munţii Maramureșului, iar în spatele acestuia Baza Salvamont Șuligu (o clădire de lemn). Urcăm de-a lungul drumului forestier, trecem pe lângă un brâu de stâncă, apoi intrăm într-o zonă unde drumul a fost inundat de apă. La capătul a cca. 1 km de-a lungul văii Şuligu de Sus, ajungem la izvorul de apă minerală Borcut Șuligu, cunoscut și apreciat în zonă pentru calităţile curative

Observații

Marcaj rar și șters.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

C.F.F. Șuligu - Borcut Șuligu in Maramureş, Maramureşului is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră