Touristik Label - 708MN08: Făina - Borcut Mihoaia

Traseul tematic Borcut Mihoaia
Traseul 8 Punct Albastru este traseul tematic de vizitare a izvorului de apă minerală Borcut Mihoaia, apreciat de localnici pentru calităţile curative. Priveliști frumoase asupra văii Vaserului și văii sălbatice Mihoaia. Se poate vizita Capela Prinţesei Elisabeta Sissi
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
1,31km
Durată
~1:00h
Urcare
128m
Coborâre
21m
Vârf
876m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

După ce ajungem în Făina (Cabana Silvică Făina, pepiniere, Capela Prinţesei Elisabeta Sissi), urmăm calea ferată forestieră în amonte urmărind marcajul punct albastru. După ce trecem de un dig de beton, părăsim calea ferată mergând chiar pe lângă râul Vaser, trecem pe sub copaci și în 400 de metri observăm pe dreapta un pod improvizat din trunchiuri de rășinoase. Îl traversăm și intrăm pe Valea Mihoaia, trecem un podeţ și continuăm pe drumul forestier. În 900 de metri ajungem într-o zonă frumos amenajată, unde se află izvorul de apă minerală Borcut Mihoaia.

Etape

Făina - Borcut Mihoaia

Descriere

 

Traseul 8 PA face legătura între Cabana Silvică Făina (V. Vaserului) și izvorul de apă minerală Borcut Mihoaia - traseu tematic. Traseu ușor, fără diferențe mari de nivel, cca. 1 h.

Pornim pe traseul tematic din dreptul cabanei silvice Făina, după ce vizităm Capela Prinţesei Elisabeta Sissi - „bisericuţa din pădure“ ridicată de către coloniştii germani. Urmăm calea ferată forestieră în amonte, apoi părăsim calea ferată și continuăm pe lângă râul Vaser, până la confluenţa cu valea Mihoaia, unde traversăm o punte improvizată din trunchiuri de rășinoase. 

De aici urmăm drumul forestier cca. 900 de m și ajungem într-o zonă frumos amenajată, unde se află izvorul de apă minerală Borcut Mihoaia, cunoscut și apreciat în zonă pentru calităţile curative.

Observații

Marcaj rar și șters.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Făina - Borcut Mihoaia in Maramureş, Maramureşului is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră