Touristik Label - 1115MN30: Neagra (DN15)-Stânca Şoimilor

Legătura Neagra - Stânca Şoimilor
Traseul 30 Triunghi Galben este varianta de acces la Stânca Şoimilor (751m), vârf de pe care se deschide o frumoasă privelişte către defileul Mureşului, cu localitatea Neagra și rezervația peisagistică Deda - Toplița. Peste drum avem Munții Gurghiului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
0,39km
Durată
0:30-0:45h
Urcare
106m
Coborâre
25m
Vârf
732m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Accesul pe traseu se face direct de pe DN15, la ieşire din localitatea Neagra, pe sensul de mers Reghin-Topliţa. Traseul trece pe deasupra unor case şi este o urcare scurtă dar abruptă în permanenţă, pe o cărare îngustă, pietroasă şi periculoasă. După 500 m se ajunge în vârf, la 751 m altitudine, de unde se deschide o frumoasă privelişte către defileul Mureşului.

Etape

Neagra (DN15)-Stânca Şoimilor

Descriere

 

Traseul 30 TG este traseul de vizitarea Stânca Şoimilor, cu perspective frumoase spre Defileul Mureșului, un traseu relativ ușor, accesibil în aprox. 40 min -1 h de drumeție. Traseu nerecomandat iarna.

Pornind dinspre localitatea Lunca Bradului, străbatem o porţiune spectaculoasă a Defileului Mureşului, unde povârnişurile repezi ale munţilor, versanţii foarte apropiaţi, fac loc doar pentru albia Mureşului şi şosea. La ieşire din localitatea Neagra, ajungem la startul traseului și urcăm abrupt (chiar periculos) pe deasupra unor case. O cărare îngustă și pietroasă ne conduce după cca. 500 m în vârf, la 751 m altitudine, de unde se deschide o frumoasă privelişte către defileul Mureşului.

Observații

Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Neagra (DN15)-Stânca Şoimilor în Mureş, Călimani este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră