Touristik Label - 715MN31: Stânceni-Poiana Zebrac

Legătura Stânceni - Poiana Zebrac (sub Vf Cica)
Traseul 31 Punct Albastru este traseul de legătură între comuna Stânceni și Poiana Zebrac, situată în drumul de culme secundar BG ce pornește din Toplița spre creasta Călimanilor (vf. Rețitiș și Stația Meteo).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
11,28km
Durată
3:00-4:00h
Urcare
811m
Coborâre
164m
Vârf
1236m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte de pe DN 15, din comuna Stânceni, de la 620 m altitudine, iar pentru primii aprox. 9,5 km urcă pe drum forestier pe Valea Zebracului. De aici traseul se abate în dreapta de la firul apei, urcând prin pădure, pe potecă abruptă până în Poiana Zebrac. Aici se găseşte un stâlp pentru o mai bună orientare, tot aici încheindu-se şi traseul. Finalul traseului coincide cu intersecţia cu marcajul BG (traseul 34), care se poate urma făcând stânga după 20 m de la stâlpul indicator. Marcajul BG merge astfel până în creasta Călimanilor pe Vf. Răţitiş. Dacă se doreşte, se poate vira şi dreapta după stâlpul indicator, traseul coborând astfel către satul Călimănel de lângă Topliţa.

Etape

Stânceni-Poiana Zebrac

Descriere

Traseul 31 PA face legătura între comuna Stânceni și Poiana Zebrac, aflată pe poteca BG spre vf. Rețitiș. Este un traseu relativ ușor, cu cca 800 m diferență de nivel, în aprox. 3.5 - 4 h de drumeție. Iarna accesibil în funcție de cantitatea și calitatea zăpezii.

Din localitatea Lunca Bradului, urmăm şoseaua ce duce spre Topliţa prin defileul Mureşului. Din comuna Stânceni se urmărește drumul forestier Zebrac, până la capătul acestuia, cca 10 km. De aici, traseul face dreapta, intră pe potecă și urcă pieptiș prin pădure până în Poiana Zebrac la intersecția cu drumul de culme BG (traseul 34) ce pornește din Toplița spre vf. Rețitiș și Stația Meteo. Urmând mai departe marcajul BG, putem deci ajunge în creasta Călimanilor, la peste 2000 de m altitudine.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Stânceni-Poiana Zebrac în Mureş, Călimani este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră