Touristik Label - 1320MN16: oraş Cavnic – Cascada de pe Valea Izvor

Legătura Complex Turistic Cavnic – Cascada de pe Valea Izvor
Traseul 16 Punct Albastru Dublu este un traseu ușor de drumeție, o plimbare de 15-20 min de la Complex Turistic Cavnic până la Cascada de pe Valea Izvor, o frumoasă cădere de apă în trepte, de aprox. 25 m înălțime.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
0,62km
Durată
~0:15h
Urcare
22m
Coborâre
22m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

În căpătul din amonte al străzii Minerilor din Cavnic este plasat indicatorul ce marchează accesul spre Cascada Văii de pe Izvor. Accesul pe marcajul punct albastru – cerc alb – cerc albastru se face pe lângă fosta şcoală, imediat apoi cotim dreapta pe lângă baza de dezăpezire, iar apele cascadei încep să se aude. Trecem de un gard de lemn şi apoi coborâm 2-3 minute, pe potecă, până la baza curgerii de apă. Întoarcerea o facem prin acelaşi loc, iar apoi putem să ne abatem puţin până la ruinele fostei topitorii de aur – Logolda, prima din Europa, deoarece ruinele se află la doar câţiva metri de marcajul spre cascadă.

Etape

oraş Cavnic – Cascada de pe Valea Izvor

Descriere

 

Traseul 16 PAD face legătura între Complexul Turistic Cavnic și Cascada Văii de pe Izvor. Un traseu de promenadă, scurt , care favorizează accesul la pitoreasca cascadă.

Orașul Cavnic, prin poziţionarea lui la poalele masivului Gutâi, poate fi punct de plecare spre înălțimile masivului Gutâi, Vf. Secătura (1392 m), Creasta Cocoşului (1394 m), Vf. Gutâi (1443 m), Vf. Gutâiul Mic (1392 m) și spre punctele de belvedere Pietrele Șoimului și platoul Vf. Mogoșa. Traseul de față se adresează turiștilor mai puţin pregătiţi pentru munte, care vor să guste o mică parte din frumusețea naturii, aproape de Complexul Turistic Cavnic. 

Înainte de bifurcația de La Roată spre Băiuț, respectiv către Pasul Rotunda găsim un stâlp indicator, cimitirul în stânga și un drum pietruit care duce spre ruinele Topitoriei de Aur Logolda. PAD face dreapta pe lângă baza de deszăpezire, intră într-un pâlc de copaci, apoi coboară pe scări amenajate aproape de vuietul cascadei de pe Valea Izvor. Șuvoiul abundent și vijelios al cascadei își aruncă apele în câteva trepte, de la aprox. 25 m înălțime.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Cavnic – Cascada de pe Valea Izvor in Maramureş, Gutâi is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră