Touristik Label - 220MN05: Pârtiile Icoana (Cavnic) – intersecţie traseul BR

Legătura Pârtiile Cavnic - traseul de creastă (sub Trei Apostoli)
Traseul 5 Bandă Galbenă este un traseu de drumeție recent omologat, care favorizează accesul din zona pârtiilor Cavnic spre traseul de creastă BR (sub zona Trei Apostoli). O urcare ușoară pe o culme cu o fâșie defrișată.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
2,40km
Durată
0:45-1:00h
Urcare
256m
Coborâre
7m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul a apărut de curând şi are ca scop accesul spre traseul culmii principale, pentru drumeţii care vor porni din zona pârtiilor Cavnic. Aceasta porneşte peste drum de pârtiile Icoana şi urmează fâşia defrişată aflată cel mai la est. Urcarea este uşoară şi după 2,4 km ajunge la liziera pădurii unde vom întâlni marcaje bandă roşie. De aici vom putea urca până pe Vârful Gutâi, via Trei Apostoli (Vârful Gutâiul Mic).

Etape

Pârtiile Icoana (Cavnic) – intersecţie traseul BR

Descriere

Traseul 5 BG face legătura între zona pârtiilor Icoana (Cavnic) și Creasta Gutâiului, în apropiere de zona Trei Apostoli şi Vârful Gutâi. Un traseu scurt, în urcare ușoară, cu aprox. 250 de m, în mai puțin de 1 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

La pârtiile Icoana se ajunge dinspre Cavnic, trecând de Complexul Turistic Cavnic. După ce trecem de baza Salvamont, peste drum de pârtii, începem ascensiunea pe fâşia defrişată aflată cel mai la est, până la intersecția cu traseul de creastă BR (traseul 1), pe care îl putem urma spre Trei Apostoli și Vf. Gutâi (1443 m).

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Pârtiile Icoana (Cavnic) – intersecţie traseul BR in Maramureş, Gutâi is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră