Touristik Label - 310MN01B: Rimetea - Platoul Bedeleu - Cabana Râmeţ

Sectorul Rimetea - Platoul Bedeleu - Cheile Mănăstirii
Traseul 1B BR este al doilea sector din traseul de creastă al Munților Trascău. Din satul turistic Rimetea, trecem de Pădurea Oprită și continuăm pe sub vârful Ardașcheia, deasupra Cetății Trascău, până pe platoul Bedeleu. Următorul sector oferă acces la cele mai reprezentative formațiuni carstice din Trascău: Poarta Zmeilor, Huda lui Papară și Vânătările Ponorului. Coborâm printre gospodăriile satelor Florești și Valea Uzei la Cabana Râmeţ.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
29,57km
Durată
12:00-13:00h
Urcare
1626m
Coborâre
1699m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Rimetea, urcăm spre vest printre terasele înierbate, iar după aproape 1 km cotim spre stânga pe una din ele. Depășim o culme de deal, apoi ocolim o vale pe curba de nivel și trecem pe la izvorul Rimetea. Trecem altă culme și parcurgem în coborâre o zona frumoasă cu copaci mari și rari. Ajungem la drumul care urcă de-a lungul Pârâului Muntelui, pe care-l însoţim vremelnic alături de traseul 7 (CA) până într-o poiană. De aici, urcăm prin pădure pe un drum forestier și într-o poiană întâlnim traseul 5 (BA). Trecem printr-o pădure de mesteceni tineri și ajungem pe platoul Bedeleu, unde ne îndreptăm spre un stâlp indicator cu 4 săgeţi montat într-un loc dominant (intersecţia traseelor 1, 4 și 5). Continuăm plimbarea pe platou înspre sud, iar într-o poiană largă poposim lângă o mică căsuţă de piatră. În apropiere se află o cruce de piatră și mai jos un izvor, loc numit La Rogoaze. Aici întâlnim traseul 3 (BG) alături de care ne continuăm plimbarea pe platoul Bedeleu. După despărţirea de acesta intrăm într-o zonă de poieni, porţiuni de pădure și tufișuri, prin care trebuie să urmărim cu atenţie marcajele. Pe un copac este marcată destul de discret și despărţirea de traseul 5 (BA), dar în scurt timp traseul nostru intră pe un drumeag pe care-l vom urma mult timp de acum înainte. Acesta se transformă încet-încet într-un drum bun, care urmărește un parcurs eficient, fără urcări sau coborâri mari, traversând pâlcuri de pădure sau zone deschise. După ocolirea Dealului Secului, care-și merită numele, trecem prin pâlcul de case Vicești, străbatem cătunul Florești, apoi trecem pe lângă case din Valea Inzelului. De aici, ne sunt utili stâlpii de marcaj poziţionaţi în locurile esenţiale. Trecem printr-un pâlc de pădure, apoi urmează fâneţe și mici livezi ajungând la DJ107I într-o curbă tip ac de păr. Mergem pe acest drum mai puţin de 400 m până într-o staţie de autobus de la care coborâm printre gospodăriile satului Valea Uzei la Cabana Râmeţ.

Etape

Rimetea - Izvorul Rimetea - Pârâul Muntelui - Platoul Bedeleu - Florești - DJ107I - Valea Uzei - Cabana Râmeţ

Descriere

 

De la Rimetea, traseul urcă pe la obârșiile pârâului Rimetea, printre terasele înierbate, la marginea Pădurii Oprite, apoi continuă pe sub muchia stâncoasă ce coboară de pe vârful Ardașcheia și urcă pe platoul Bedeleu, pe deasupra Cheilor Siloșului (traseul 5) și Cheilor Plaiului (traseul 4). 

De aici coborâm prin mai multe zone cu păduri tinere de fag, ocolind Dealul Secului, la cătunul Florești, apoi printre gospodăriile satului Valea Uzei până la Cabana Râmeţ. Suntem aproape de Mănăstirea Râmeț și putem străbate Cheile Mănăstirii, apoi Defileul Geoagiului, pentru a vizita Cheile Râmețului, splendide și sălbatice. (traseul 15)

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Rimetea - Platoul Bedeleu - Cabana Râmeţ în Alba, Trascău este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră