Touristik Label - 120MN13: oraş Cavnic – Complex Hotelier Turist Şuior (Lac Cota 1000)

Legătura Cavnic – Complex Turist Şuior (Cota 1000)
Traseul 13 Bandă Albastră este un traseu frumos de drumeție, care favorizează accesul din orașul Cavnic spre poalele Vf. Mogoșa, în perimetrul Complexului Turist Şuior (Cota 1000), lângă lacul artificial. Vederi frumoase spre Platoul Gutâiului , Rodnei, Țibleș ș.a.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
3,95km
Durată
2:00-2:15h
Urcare
465m
Coborâre
68m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Marcajul bandă albastră porneşte din centrul oraşului Cavnic, zona parcului, şi urcă uşor pe Aleea Vasile Lucaciu, apoi pe Strada Mogoşa până la complexul Summer Time. Aici, lângă podul de peste Pârâul Berbincioara, se află un indicator şi suntem informaţi de prezenţa marcajului bandă galbenă. No...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

oraş Cavnic – pârâu Berbecioara – Complex Hotelier Turist Şuior (Lac Cota 1000)

Descriere

Traseul 13 BA este cea mai rapidă cale între orașul Cavnic și Complexul Turist Şuior, legătura între cele două stațiuni turistice importante ale Gutâiului. Un traseu scurt, dar destul de solicitant, cu o ascensi...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Cavnic – Complex Hotelier Turist Şuior (Lac Cota 1000) in Maramureş, Gutâi is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului cristian-stefan

Drumul este in general usor, dar ambiguu in marcaje pe anumite portiuni. Necesita atentie sporita pentru a nu va abate de la traseu din gresala!

Puncte de reper la start:

- Daca veniti din Cavnic, punctul de pornire efectiva este langa complexul Summer Time, pe un  drum pietruit (NU pe drumul asfaltat ce reprezinta traseul dunga-galbena). Dupa ce ajungeti la o statie albastra de epurare a apei, veti intra in padure prin spatele acesteia: Atentie la marcaje, acestea sunt la inceput pe pietre mici pe sol si mai tarziu pe copaci, vegetatia putand sa ascunda semnele.

- Daca porniti de la Cota 1000 (Complexul Suior), iesiti din complex prin spatele ultimei cabane (printre foisorul deschis si cele 3 casute de la marginea padurii: exista o bariere sau lant care inchide accesul spre o poienita). Intrati in poienita din spatele complexului, iar la capatul opus, pe un copac (mai putin evident), se vede primul semn de dunga-albastra. Dupa acesta, drumul coboara pe un coridor de vegetatie si urca usor pe o carare larga, aproape drum forestier.

Pe drum: Trebuie sa urmariti marcajele permanent. La un moment dat, la o bifurcatie, acestea nu mai sunt evidente. Drumul din stanga (care coboara mai brusc) duce pe o carare nemarcata spre un drum forestier nemarcat (care intr-un final scoate tot in drumul corect cu dunga-albastra: trebuie urmarita o coborare destul de abrupta, prin padure, cu mult pamant umed, apoi la o alta bifurcatie nemarcata, sa faceti dreapta si sa continuati coborarea pe drumul forestier pana la o intersectie cu cararea corecta dunga-albastra, dar DOAR IN CAZ CA ATI RATAT TRASEUL). De preferat cautati marcajul bine si nu continuati pe drumuri care nu mai prezinta marcaje turistice (semnele cu litere si cifre pe copaci, dungile fara chenar alb NU SUNT MARCAJE TURISTICE). Drumul corect, la prima bifurcatie ambigua, ar trebui urmat inainte (prin vegetatie deasa) si coborat sustinut pe deal (pe poteca de om). Daca nu gasiti drumul, solicitati informatii la telefon (semnalul este inca bun in zona).

Coborarea pe drumul corect intersecteaza de cateva ori si chiar urmeaza drumuri forestiere (marcajele sunt departate unul de altul, uneori nu se vad clar, dar urmeaza pe scurtaturi padurea (peste drumurile forestiere si peste albii de parauri secate).

Finalul traseului: La Cota 1000 se zareste destul de clar complexul la iesirea in poiana mentionata. La Cavnic (Complexul Summer Time), finalul traseului este marcat de statia de epurare albastra.

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră