Touristik Label - 1222MN16: Cabana Genţiana (Luncile Prigoanei) - Domeniul Schiabil Şureanu - Cabana Şureanu

Legătura Cabana Genţiana - Cabana Şureanu, pe la pârtiile Șureanu
Traseul 16 Triunghi Roșu este legătura între Cabana Genţiana (din Luncile Prigoanei) și Cabana Şureanu, trecând peste pârtiile domeniului schiabil Șureanu. Traseul folosește în mare măsură drumuri forestiere, de culme și poteci ciobănești, ce pot fi parcurse și cu o bicicletă de munte.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
8,80km
Durată
3:00-3:30h
Urcare
563m
Coborâre
231m

Tabs

Indicaţii de orientare

Până la Stâna Puru din Plai traseul este comun cu traseul 15 PR. De aici menţinem drumul şi în circa 650 m ajungem la o altă stână, amplasată lângă un izvor puternic. Apoi drumul face o bucla şi trece pârâul, apoi întâlneşte traseul unor pârtii alături de care coboară la staţia de îmbarcare a telescaunului şi la parcarea domeniului schiabil. Aici păstrăm direcţia şi în circa 1,6 km ajungem la Cabana Şureanu.

Etape

Cabana Genţiana (Luncile Prigoanei) - Saşa - Stâna Puru din Plai - Stâna Puru de la Izvor - Domeniul Schiabil Şureanu - Cabana Şureanu

Descriere

Traseul 16 TR face legătura între Cabana Genţiana (din Luncile Prigoanei) și Cabana Şureanu, trecând pe la pârtiile de ski. Un traseu relativ ușor (9 km), cu aprox. 600 m diferențe de nivel, în cca  3 - 3.5 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Accesul spre Luncile Prigoanei se face dinspre Sebeș sau Cugir, pe drumuri comunale pietruite, în curs de amenajare. Odată ajunși în această zonă cu statut de rezervație naturală, descoperim peisaje idilice, unde în ultimii ani au fost construite numeroase cabane și pensiuni. De la Cabana Gențiana, aflată în partea de SV a poienii, urcăm prin defrișări și pâlcuri de pădure la o poiană mare, apoi la pășune (Sașa), unde întâlnim nişte stânci pitoreşti și avem o priveliște frumoasă spre Vf. lui Pătru.

Continuăm pe o potecă ciobănească care ne duce la stâna Puru din Plai. Până aici am avut parcurs comun cu PR (traseul 15), care se întoarce spre Luncile Prigoanei pe Valea Prigoanei. TR coboară la staţia de îmbarcare a telescaunului şi la parcarea domeniului schiabil. De-aici păstrăm direcția N și după 40-50 min, ajungem la Cabana Şureanu, aflată în administrarea MApN (nu oferă cazare decât în circuit restrâns), Prin curtea unității putem ajunge la căldarea unde se află lacul Iezerul Șureanu. (vezi descriere traseu 10)

Observații

Marcajele lipsesc pe tronsonul Domeniul Schiabil Şureanu - Cabana Şureanu.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Genţiana (Luncile Prigoanei) - Domeniul Schiabil Şureanu - Cabana Şureanu in Alba, Şureanu is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră