Touristik Label - 1010MN10: Centrul de Informare Turistică Rimetea - Fânaţu Mare - sub Colţii Trascăului

Legătura Rimetea - Colţii Trascăului (la stânga Pietrei Secuiului)
Traseul 10 Triunghi Albastru este traseul de legătură între Centrul de Informare Turistică Rimetea și rezervația Muntele Piatra Secuiului, în apropiere de Colții Trascăului. Avem ocazia să admirăm satul Rimetea și Colţii Trascăului în toată splendoarea lor, Depresiunea Trascăului, Cetatea Trascăului), Culmea Ardașcheia cu Pădurea Oprită ș.a.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
3,20km
Durată
1:30-2:00h
Urcare
490m
Coborâre
60m
Vârf
927m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din DJ107C, din dreptul bornei kilometrice 45 (la aproximativ 2km nord de centrul localităţii Rimetea), se desprinde înspre est un drum folosit la transportul lemnelor. Urcăm pe acest drum străbătând o zonă de pășune, trecem printr-un pâlc de pădure și poposim într-o șa. Aici părăsim drumul, cotim dreapta (sud) și ne înscriem pe un parcurs aproximativ pe culmea dealului. Poteca intră în pădure și deși semnele de marcaj sunt destul de bune, s-ar putea să întâmpinăm dificultăţi de orientare deoarece traseul este rar umblat. Urcăm într-un mic vârf despădurit, din care savurăm o frumoasă priveliște. Continuăm urcarea prin pădure, urmărind interfluviul până întâlnim o potecă mai largă care vine din stânga (est), pe care o urmăm spre SV, pe un parcurs pe curba de nivel de 500 m, până intersectăm traseul 1 (BR). Locul de intersecţie este marcat de o inscripţie făcută cu vopsea albastră pe un copac cu textul „spre pensiune".

Etape

Centrul de Informare Turistică Rimetea - Fânaţu Mare - sub Colţii Trascăului

Descriere

Traseul 10 TA face legătura între Centrul de Informare Turistică Rimetea și  poalele vârfului Colţii Trascăului (1113 m), aflat la stânga Vf. Pietrei Secuiului, mult mai cunoscut. Este un traseu relativ ușor, cu un urcuș de cca.. 500 de m diferență de nivel, în aprox. 2 h de drumeție. Potecă greu de urmărit, rar umblată. Iarna, accesibil în funcție de cantitatea şi calitatea zăpezii. 

Traseul pornește din dreptul bornei kilometrice 45 (aprox. 2 km N de centrul Rimetea), din preajma Centrului de Informare Turistică Rimetea, pe un drum folosit la transportul lemnelor. După aprox. 1.5 km, poteca începe să urce destul de abrupt prin pădure, pe sub Colții Trascăului, prin pășune, apoi printr-un pâlc de pădure, trece de o șa și continuă pe culmea dealului. Acest sector poate pune probleme de orientare, deoarece traseul este rar umblat. La capătul traseului, întâlnim magistrala BR a Apusenilor  - sectorul Trascăului (traseul 1) și ne bucurăm perspectiva asupra  vârfului Colţii Trascăului și a văii Rimetea.

Pentru accesul pe Colții Trascăului (1113 m) continuăm scurt pe BR, prin pădure, și găsim indicator spre vârf, pe o potecă nemarcată. Avem ocazia să admirăm satul turistic Rimetea, Cetatea Trascăului (Colțești), Culmea Ardașcheia cu Pădurea Oprită, Vf. Ugerului și Depresiunea Trascăului, jos în vale.

Observații

Potecă greu de urmărit

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Centrul de Informare Turistică Rimetea - Fânaţu Mare - sub Colţii Trascăului în Alba, Trascău este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră