Touristik Label - 9 Circuitul Cascada Boiului

0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
9,45km
Durată
3:30-4:30h
Urcare
270m
Coborâre
270m
Vârf
608m

Tabs

Indicaţii de orientare

Acces in zona

Cu maşina - din Bratca, de la trecerea de cale ferată, din apropierea gării, se urmărește direcția spre Lorău de unde se poate vedea indicatorul spre traseul inițial.

Cu trenul - din stația Bratca / Stâna de Vale hc. până la intrarea pe traseu sunt 2.5 / 3 km ce se pot parcurge pe jos în circa 30-40 minute.

Etape

Lorău - Valea Boiului - Cheile Văii Boiului - Cascada Boiului - drum Bratca-Ponoară - Pietrele Boiului - Lorău

Descriere

Traseul duce la Cascada Boiului (7 m înălţime), prin Vala Boiului, una din cele mai pitoreşti văi din Munţii Pădurea Craiului. Traseul ajunge pe culmile stâncoase din apropierea comunei Bratca, oferind turistului o panoramă deosebită a vaii Crişului Repede.

 

Traseul pornește de la podul de peste Crișul Repede din Lorău părasind drumul principal spre dreapta pe un drum de piatră continuând pe Valea Boiului. Traseul continuă aprox. 30-40 min. pe vale urmărind marcajul punct roșu pâna la indicatorul spre cascada Boiului, de aici marcajul devine punct roșu inscris intrun cerc roșu ce indică un traseu dus-intors până la cascadă si înapoi. Traseul până la cascadă si înapoi având aprox. 30 min. După întoarcerea de la cascadă se poate observa un indicator spre punctul de belvedere. Din acest punct traseul urcă ușor pe un drum forestier. După 20 min. marcajul continuă pe vale părăsind drumul forestier ce urca spre stânga urmând valea, iar după 10 min. marcajul ajunge într-o poiană unde se cotește spre dreapta pe lângă o casă continuând urcarea pe un drumeag până când se ajunge la drumul Bratca-Ponoară. Traseul continuă spre dreapta si depășesc casele din cătun și după circa 1km marcajul se desprinde pe dreapta pe liziera pădurii printr-o pepinieră de pini. După circa 800 m din traseul turistic se desprinde deviatia către Peștera Fugarilor(30 min. dusîntors). Din deviație catre Peștera Fugarilor, traseul continuă aprox. 10 min. pe liziera pădurii ajungându-se la punctul de belvedere pietrele Boiului. De aici marcajul se întoarce și continuă pe o coborâre ușoară pe drumeag până când se începe iar o urcare ușoară de aprox 100 m până pe un vârf unde se întâlnește un indicator spre Lorău, aprox. 10 min. Marcajul coboară pe o pantă abruptă începând cu o porțiune de pășune după care intră în pădure. La ieșirea din pădure coborârea se face pe o potecă stâncoasă și abruptă de unde se poate observa și podul de unde incepe Circuitul Valea Boiului.

 

Observații

Traseu omologat din 2015. Descriere și traseu GPX preluate de pe https://salvamontbihor.ro/

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Circuitul Cascada Boiului în Bihor, Pădurea Craiului este un traseu de Drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră