Touristik Label - 622MN10: Mănăstirea Oaşa - Luncile Prigoanei - Cabana Şureanu

Legătura Lac Oaşa - Iezerul Şureanu, prin Luncile Prigoanei
Traseul 10 Cruce Roșie face legătura între Lacul Oașa (mai exact Mănăstirea Oaşa) și cabana Şureanu, în apropierea căreia se află pitorescul lac Iezerul Șureanu. Folosește drumul de acces spre Domeniul schiabil Șureanu, cu o ultimă porțiune de potecă prin pădure, care scurtează drumul de acces la cabană. Potrivit pentru MTB.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
9,30km
Durată
3:00-4:00h
Urcare
608m
Coborâre
146m

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Mănăstirea Oaşa urcăm spre vest pe un drum ce trece printre clădirile gospodăriei mănăstirii (grajduri, spaţii de producţie, depozite etc.), apoi printr-o pădure tânără ce a fost mai demult pepinieră. La o intersecţie de drumuri, unde se află o troiţă acoperită (Crucea Fetiţei) urcarea se s...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Mănăstirea Oaşa - Crucea Fetiţei - Luncile Prigoanei - Poarta Raiului - Cabana Şureanu

Descriere

 

Traseul 10 CR face legătura între Lacul Oașa și cabana Şureanu, lângă care se...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Mănăstirea Oaşa - Luncile Prigoanei - Cabana Şureanu in Alba, Şureanu is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului aciurciun

Am ajuns în Poarta Raiului 19septembrie2021 după un drum lung dar foarte fain pornind din Sibiu. Ne au întâmpinat 3 câini,  o Poiana superbă.  Pensiunea Poarta Raiului este o locație superbă,  unde am găsit oameni deosebiti.  Am venit în aceasta zona special pentru trasee..Am fost puțin dezamăgită când am văzut starea vremii. Luni 20septembrie 2021 se anunță ploaie,dar după micul dejun ne am propus sa ne hazardam totuși la un traseu spre Iezerul Sureanu, un traseu scurt, foarte frumos, fiind septembrie este putina lume asa ca am pornit spre traseu doar noi doi. Am fost norocoși ca ne au însoțit doi din cei trei câini care ne intampinase cu o zi în urma. Cu toate ca începuse sa ploua mărunt ne am.propus totuși sa mergem. Traseul începe de la centrul de informare turistica Papusa. După câteva minute a stat ploaia chiar a ieșit și soarele puțin,  asa ca traseul a fost super. Traseul este marcat cu cruce rosie, marcajele sunt destul de dese. Este destul de ușurel, a durat cam 2.5 ore dus întors. 

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră