Touristik Label - 722MN13: Poarta Raiului - Prisaca - Poarta Raiului

Circuit zona Poarta Raiului, de lângă pârtiile Șureanu
Traseul nr. 13 Punct Albastru este un traseu în circuit folosit de turiştii cazaţi la pensiunile din zona Poarta Raiului, o poiană plasată într-un decor splendid, înconjurată de versanţi acoperiţi cu păduri, o mică stațiune aproape de domeniul schiabil Șureanu. O drumeție la poalele munților, pentru relaxare și sănătate. Traseu potrivit pentru MTB.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
10,61km
Durată
3:00-4:00h
Urcare
336m
Coborâre
336m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Este un traseu în circuit cu plecare şi sosire în Poarta Raiului, folosit de turiştii cazaţi la pensiunile din zonă pentru o plimbare în aer curat. Se desfăşoară exclusiv pe drumuri forestiere şi nu are zone abrupte, deci se poate parcurge lejer cu o bicicletă de munte.

Etape

Poarta Raiului - Prisaca - Valea Cugirului - Poarta Raiului

Descriere

Traseul 13 PA este un traseu ușor, în circuit, potrivit și pentru familii, o plimbare la poalele Munților Șureanu, făcând înconjurul Vf. Canciu (1766 m). Este un traseu fără prea mari diferențe de nivel, în aprox. 3 - 4 h de drumeție, recomandat pentru cicloturism.

Accesul în poiana Poarta Raiului se face dinspre Luncile Prigoanei, zonă cu statut de rezervație naturală, cu peisaje idilice, unde în ultimii ani au fost construite numeroase cabane și pensiuni. După cca. 4 km ajungem în poiană, plasată într-un decor splendid la cca 1 550 m altitudine, un mic sat de vacanță, unde întâlnim alte cabane, pensiuni şi chiar un hotel, cu rolul de a deservi Domeniul schiabil Șureanu. Arealul Poarta Raiului este înconjurat de versanţi acoperiţi cu păduri de molid din care se înalţă singurele vârfuri cu altitudinea de peste 2 000 de m din Masivul Şureanu: Vârful lui Pătru (2130 m), Vf. Şureanu (2059 m) și Vf. Cârpa (2012 m).

Pe latura de vest a poienii curge râul Cugir, care face ocolul Vf. Canciu și ne conduce la DJ704 Cugir - Luncile Prigoanei. Urmăm drumul spre SE până în Poiana Prisaca, unde se află nişte stâne, o troiţă şi o intersecţie de drumuri. Continuăm însoțiți de TA (traseul 14), pe sub Vf. Canciu, aprox. 3,2 km până în Poarta Raiului și încheiem astfel circuitul.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Poarta Raiului - Prisaca - Poarta Raiului in Alba, Şureanu is an uşor drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră