Touristik Label - 817MN57: Poteca alpiniştilor (acces pe platoul Masivului Vulcan)

Poteca alpiniştilor (spre platoul Muntelui Vulcan)
Traseul 57 Punct Galben este traseul de legătură între baza abruptului din sud-estul Masivului Vulcan și platoul Muntelui Vulcan, pe poteca alpiniștilor. Urcăm abrupt pe pe o potecă cu grohotiș instabil și printr-o zonă de stâncărie.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
dificil
Distanţă
0,49km
Durată
0:30-0:45h
Urcare
231m
Coborâre
14m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Plecând din traseele marcate cu PR şi PA, de la baza abruptului din sud-estul Masivului Vulcan, urcăm abrupt pe un grohotiş instabil şi apoi pe o zonă de stancării la dreapta, pentru a ajunge pe platoul masivului. Potecă dificilă, se recomandă parcurgerea ei la urcare.

Etape

Poteca alpiniştilor (acces pe platoul Masivului Vulcan)

Descriere

Traseul 57 PG este poteca ce urcă rapid și abrupt de la baza Masivului Vulcan pe grohotiș instabil și stâncărie. Este un traseu dificil, accesibil în cca. 40-50 min de drumeție. Potecă dificilă, se recomandă doar la urcare. Traseu nerecomandat iarna!

Muntele Vulcan (1263 m) este un masiv izolat ce domină net împrejurimile, cu deschidere vastă asupra munților învecinați, un rest dintr-o klippă din calcare jurasice cu pereți ce depășesc pe alocuri 150 m, unul dintre cele mai căutate obiective montane  de către iubitorii alpinismului din zonă.

Punctul de start al traseului se află la baza abruptului din sud-estul Masivului Vulcan, plecând din traseele marcate cu PR (Circuitul Mic al Muntelui Vulcan) și PA (Circuitul Vârfului Vulcan). Poteca urcă abrupt pe un grohotiş instabil, apoi la dreapta pe stâncărie și ajunge pe platoul masivului. Aici admirăm pantele domoale ce coboară spre izvoarele Crișului Alb.

Observații

Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Poteca alpiniştilor (acces pe platoul Masivului Vulcan) în Alba, Bihor-Padiş este un traseu de Drumeţie dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră