Touristik Label - 917MN73: sat Gheţar - sat Dealu Frumos - sat Gheţar

Circuitul Peştera Gheţarul Scărişoara
Traseul 73 Punct Roșu este traseul în circuit, nou omologat, ce vizitează satele din apropierea peșterii cu Gheţar de la Scărişoara, pe drumuri de țară și de care, accesibile și pentru o bicicletă de munte.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
5,15km
Durată
1:15-1:30h
Urcare
130m
Coborâre
130m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Muzeul de Etnografie Scărişoara urcăm pe drumul asfaltat (DJ750) 10 minute şi la prima intersecţie mergem la dreapta pe un drum de piatră, în urcuş uşor, trecând prin satul Dealu Frumos. La o intersecţie de lângă un fag mare, cu săgeţi de marcaj vopsite pe el, mergem la dreapta în curbă ac de păr şi coborâm prin casele din satul Dealu Frumos şi apoi prin pădure până ajungem la drumul asfaltat (DC260), aici suntem la marginea satului Hănăşeşti. După ce intersectăm din nou drumul asfaltat, mergem la dreapta pe acesta până revenim la muzeu în centrul satului Gheţari.

Etape

sat Gheţar - sat Dealu Frumos - sat Hănăşeşti - sat Gheţar

Descriere

Traseul 73 PR este circuitul satelor din apropierea Peșterii Gheţarul Scărişoara, recomandat pentru cicloturism. Este un traseu ușor de 5 km, în cca. 2 - 2.5 h de drumeție. 

Pornim de la Muzeul de Etnografie Scărişoara, aflat în apropierea Peşterii Gheţarul Scărişoara. (vezi descriere traseul 68). Urcăm cca. 10 min pe drumul asfaltat, apoi facem dreapta la prima intersecție și continuâm pe un drum de piatră, în urcuş uşor. Ajungem în satul Dealul Frumos, cu fânaţe şi case pitorești și coborâm apoi prin pădure până la marginea satului Hănăşeşti, pe drumul asfaltat (DC260). Urmând drumul, revenim la muzeu, în centrul cătunului Gheţari, de unde am pornit.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Gheţar - sat Dealu Frumos - sat Gheţar in Alba, Bihor-Padiş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră