Touristik Label - 910MN27: Traseu CA - Refugiul Săruni - Traseu CA

Derivația spre Refugiul Săruni, din traseul Zlatna - Vârful Dâmbău
Traseul 27 Punct Roșu este derivația spre Refugiul Săruni, situat deasupra orașului Zlatna. Din poteca CA care leagă orașul Zlatna de cel mai înalt vârf al Trascăului, Vârful Dâmbău (1369 m), PR se desprinde în zona indicatorului " Vf. Dâmbău - 1h", aflat într-o poiană. Refugiul Săruni este cu circuit închis, contactați ATE Trascău pentru gazdă.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
0,89km
Durată
0:30-0:45h
Urcare
150m
Coborâre
10m
Vârf
1268m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din traseul 22 (CA), din poiana unde este montat un indicator cu textul „Vf. Dâmbău-1h", se desprinde spre dreapta (sud) un drum îngust care străbate o pădure tânără și deasă. La ieșirea din pădure părăsim drumul și cotim stânga (est). Două marcaje ne ghidează înspre refugiul Săruni. Dacă continuăm în aceeași direcţie, în doar 200 m de urcuș reîntâlnim traseul 22 CA, la un indicator de pe un copac cu textul „Ref. Săruni-10 min.".

Etape

Traseu CA - Refugiul Săruni - Traseu CA

Descriere

Traseul 27 PR face posibil accesul la Refugiul Săruni, aflat în apropierea celui mai înalt vârf al Trascăului, Vârful Dâmbău (1369 m). Refugiul aparține ATE Trascău Corp. Pentru popas / înnoptare la Refugiul Săruni trebuie sunat dinainte. Iarna, accesibil în funcție de cantitatea şi calitatea zăpezii.

Pentru a ajunge la derivația PR, se urmează poteca CA care leagă orașul Zlatna de Iezerul Ighiel, trecând peste Vârful Dâmbău (traseul 22). Urmând drumeagul ce urcă din Zlatna aproape de Valea Bârnii, se ajunge la un moment dat, într-o poiană (Poiana cu urzici), unde este montat un indicator cu textul „Vf. Dâmbău - 1h” . Un drum îngust străbate o pădure tânără și deasă, iar la ieșirea din pădure se cotim stânga (E), înspre refugiul Săruni. 

Refugiul Săruni este refugiul montan amplasat în cel mai înalt punct din Munții Trascău (1250 m), cu o vedere panoramică asupra Depresiunii Zlatna cu orașul Zlatna. Refugiul oferă o atmosfera intimă, dată de amenajarea bucătăriei cu sobă cu plită, pat etajat și a dormitorul comun de la etaj. Înnoptarea se face prin anunțarea intenției la adresa de mail trascaucorp@gmail.com, deținută de Asociaţia de Turism şi Ecologie ATE Trascău Corp.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Traseu CA - Refugiul Săruni - Traseu CA în Alba, Trascău este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră