Touristik Label - 817MN62: Valea Arieşul Mare (sat Vanvuceşti) - Cascada Vârciorog

Legătura Arieșeni - Cascada Vârciorog
Traseul 62 Punct Galben este traseul de legătură dintre stațiunea turistică Arieșeni și Cascada Vârciorog, o splendidă cădere de apă de peste 15 m înălțime, situată la poalele Vârfului Piatra Grăitoare, declarată rezervație peisagistică.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
3,34km
Durată
1:00-1:30h
Urcare
250m
Coborâre
13m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pleacă din DN75, din satul Vanvuceşti şi urmează drumul forestier de-a lungul Văii Vârciorog. Trecem mai multe podeţe şi la capătul drumului ajungem la nişte chioşcuri. De aici traseul merge pe o potecă de picior, traversează la un moment dat un grohotiş şi ajunge la Cascada Vârciorog.

Etape

Valea Arieşul Mare (sat Vanvuceşti) - Valea Vârciorog - Cascada Vârciorog

Descriere

Traseul 62 PG este traseul de acces la frumoasa Cascadă Vârciorog de sub Vf. Piatra Grăitoare. Este un traseu ușor, de numai 4 km, accesibil în cca. 1.5 - 2 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Pornim din centrul comunei Arieșeni spre Vârtop, pe drumul național cca. 2.5 km până la un drum pe partea stângă, semnalizat cu indicator „spre cascadă“. Continuăm pe drumul forestier de-a lungul Văii Vârciorog (aprox 3 km) prin pădurea verde de molid și brad, trecând din loc în loc vechile podețe din lemn amenajate pentru turism. 

Cascada Vârciorog are o înălțime de 15 m, fără a fi în trepte, iar zona, datorita frumuseții sale, a fost declarata rezervație peisagistică (vezi articol). Cascada merită vizitată îndeosebi primăvara și toamna când are un debit mărit, dar și iarna când este împodobită de gheață. Pentru cei interesați, în apropierea se află o galerie de mină părăsită. Putem urca abrupt pe drumul din spatele cascadei (nemarcat), apoi pe cărare, până pe Vârful Piatra Grăitoare, vârf cu o rezonanță acustică inedită - la intersecția cu traseul BR (traseul 2).

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Valea Arieşul Mare (sat Vanvuceşti) - Cascada Vârciorog in Alba, Bihor-Padiş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră