Sibiel - Poina Godea - cabana Fântânele - Crinț -Runcuri - Orlat - Sibiel

0

Trail Details

Difficulty
medium
Distance
47,23km
Duration
4:00-6:00h
Ascent
1350m
Descent
1350m

Tabs

Directions

Traseul pornește din Sibiel și urcă pe asfalt pe Valea Sibielului până la Mănăstirea cu același nume aproximativ 5 km. Dacă ați omis primul izvorul de pe dreapta din aval aici aveți ocazia să aprovizionați cu apă de izvor ori la mănăstire (decantată) ori după prima cârnea la câteva sute de metri mai la deal. Drumul de piatră urcă 3 km după care cotește la stânga brusc și abrubt vreo 1,5 km. 

Continuăm de aici urcarea pe triunghi albastru bine marcat, până la ruinele fostei cabane Fântânele. 

Prin spatele ruinelor, dacă o ți prin pădure către dreapta urmează 4km de traseu nemarcat dar care nu pune mari probleme de orientare dacă faci stânga în Poiana Tomnatecu, după ce ieși din pădure. Dacă a plouat bine în ultimele zile te poți aștepta ca traseul să aibă porțiuni noroiase și vreo câteva bălți, altfel va fi o experiență plăcută cu un segment scurt de push bike și câteva coborâri frumoase. La intesecția cu Pârul Sibiel, după intersecție, pe dreapta găsim o sursă de apă.  ambele variante de urcare ne duc în Crinț.

După ce lăsăm Crințul în urmă luăm traseul dungă albastră și ne pregătim de o coborâre de 2 km cotim la stânga, înainte de a ajunge în Cantonul Silvic Sub Duși, pentru încă un km de coborâre. Ținem iar stânga și imediat la dreapta peste pârâu, ne luăm inima-n dinți și muntele-n piept câțiva km de uphill până pe Piscul Vulturlui (1444m).

 

Stages

Sibiel - Mănăstirea Sibiel - Poiana Godia - Cabana Fântânele - Crinț - La Pripoane - Poiana Dealul Ardelu - sub Piscul Vulturului - Dealul Runcuri - Orlat - Sibiel

Description

Durata de parcurgere a traseului 4-6 h cu emtb.

Urcare: 11,2 km

Up/downs: 13 km

Coborâre: 21 km 

Stare marcaje: precară

Lungime traseu : 47 km

Dificultate : mediu 

Diferența de nivel : 1360 m

Sezonalitatea: aprilie-octombrie

Observations

Traseu parcurs cu emtb.

 

Weather

Best Seasons

January
February
March
April
May
June
July
August
September
October
November
December

People who contributed

 

Sibiel - Poina Godea - cabana Fântânele - Crinț -Runcuri - Orlat - Sibiel in Sibiu, Cindrel is a medium cycling trail.
0
No votes yet

Comments

Your Comment