Touristik Label - 917MN22: Circuitul Cetăţilor Rădesei

Circuitul Cetăţile Rădesei
Traseul 22 Punct Roșu este traseul în circuit al Cetăţilor Rădesei. Peştera Cetăţile Rădesei se vizitează doar la ape mici, în timpul verii - o zonă ce necesită o întreţinere continuă. Datorită viiturilor sau furtunilor din timpul anului pot apărea doborâturi! Verificați starea traseului înainte de a porni la drum!
0

Trail Details [ro]

Dificultate
dificil
Distanţă
5,58km
Durată
1:45-2:00h
Urcare
227m
Coborâre
227m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Cabana Vărăşoaia traseul merge pe drumul pietruit înspre nord. În locul în care drumul face o curbă de 90 de grade la stânga, traseul nostru merge la dreapta, urcă uşor şi apoi coboară până la intrarea în Peştera Cetăţile Rădesei. Parcurgem peştera folosindu-ne de cablurile şi lanţurile ins...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Circuitul Cetăţilor Rădesei: Cabana Vărăşoaia - Peştera Cetăţile Rădesei - Poiana Rădesei - Cabana Vărăşoaia

Descriere

Traseul 22 PR este traseul ce vizitează Peştera Cetăţile Rădesei într-un mini circuiti, folosind lanțurile și amenajările de siguranţă. Este un traseu dificil -necesită atenție sporită pe zonele cu cabluri și la...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Traseul este afectat de căderi masive de arbori după furtuna din toamna 2017 şi accesul la data publicării este blocat complet. Se poate parcurge doar sectorul până la intrarea în peşteră, însă doar dus-întors. Ieşirea din Cetăţile Rădesei, înspre Defileul Someşului Cald este blocată de trunchiuri de arbori. Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Circuitul Cetăţilor Rădesei în Bihor, Bihor - Platoul Padiş este un traseu de Drumeţie dificil.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Gisca Horea

Portiunea de revenire la portalul de intrare, dupa trecerea de ferestre, necesita putina atentie la orientare, Probabil datorita doboraturilor si a eploatarii acestora, marcaul este greu de observat, iar poteca destul de greu de identificat. 

Comentariul dumneavoastră