Touristik Label - 1317MN32: Dealul Căsoaiei - belvedere Cascada Sf. Treime

Varianta spre punctul de belvedere Cascada Sf. Treime
Traseul 32 Punct Albastru Dublu este traseul de acces la punctul de belvedere situat deasupra la cascadele Sf. Treime, de unde se observă partea inferioară a acestora.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
dificil
Distanţă
0,50km
Durată
~0:15h
Urcare
50m
Coborâre
60m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Este traseul de vizitare a punctului de belvedere spre Cascada Sf. Treime. Punctul de pornire este de pe traseul marcat 31 PA, desupra Dealul Căsoaiei, din locul în care punctul albastru părăseşte drumul forestier şi coboară pe potecă până în Pârâul de Margine (Valea Poiana Crişului). De aici, traseul nostru merge pe drumul forestier 400 de metri şi, după a treia curbă, iese de pe drum la dreapta şi ajunge după 100 de metri la punctul de belvedere.

Etape

Dealul Căsoaiei - belvedere Cascada Sf. Treime

Descriere

Traseul 32 PAD este traseul ce vizitează punctul de belvedere  - cascadele Sf. Treime, căderi de apă cu o pânză subțire pitorească, asemănătoare unui văl. Este un traseu scurt, accesibil în cca. 30-40 de min de drumeție. Nerecomandat iarna!

Traseul PAD se desprinde din PA, deasupra Dealul Căsoaiei, din locul în care găsim 2 indicatoare pe drumul forestier care ajunge aici dinspre ultimele gospodării ale satului Băiţa  (vezi descriere traseul 31). PAD continuă pe drumul forestier şi, după a treia curbă, iese de pe drum la dreapta şi ajunge la scurt timp la punctul de belvedere de unde se poate observa o treaptă a cascadei Hotăran (80 de m în trei trepte), cea mai mare din cele trei cascade care alcătuiesc cascadele “Sfânta Treime” (sursa: Dinu Mititeanu).

Observații

Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Dealul Căsoaiei - belvedere Cascada Sf. Treime în Bihor, Bihor-Padiş este un traseu de Drumeţie dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră