Touristik Label - 1217MN30: DN 75 - Peştera Porţile Bihorului

Traseul spre Peştera Porţile Bihorului
Traseul 30 Triunghi Roșu este traseul de acces la Peştera Porţile Bihorului, un aven spectaculos, cu un portal grandios - ca o fereastra spre cer, ascuns în pădurea de foioase. Peștera ascunde în incinta ei o a doua poartă (a Bihorului), mai greu accesibilă.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
1,63km
Durată
0:45-1:15h
Urcare
27m
Coborâre
287m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din DN 75, din dreptul unei clădiri, coborâm pe un drum de pământ spre sud-est până în Valea Coşurilor şi de aici facem la dreapta până la carieră. Trecem pe lângă nişte clădiri care nu mai sunt în uz, trecem o vale şi apoi ajungem la Peştera Porţile Bihorului de-a lungul pârăului care iese din peşteră.

Etape

DN 75 - Peştera Porţile Bihorului

Descriere

 

Traseul 30 TR este traseul ce vizitează Peștera Porțile Bihorului, o formațiune carstică grandioasă cu două portaluri frumoase. Este un traseu relativ ușor, accesibil în cca. 0.5 - 1 h de drumeție. Traseu nerecomandat iarna!

Traseul pornește din DN 75 din dreptul unei clădiri folosite de cei de la Drumuri Naționale, apoi urmează un drum de pământ pe care urcăm la o carieră de marmură, de unde în 5 -10 min ajungem la portalul Peșterii Porțile Bihorului. Peștera Bihorului este un aven spectaculos format prin prăbușire, cu un perete înalt de calcar ce barează valea.Coșuri. Dacă pătrundem prin portalul grandios de 12 m lățime ajungem la o săritoare înaltă de 4 m, care se poate escalada doar pe timp de secetă. Dincolo de aceasta, o incintă circulară de 7 m diametru ascunde a doua poartă a Bihorului, un horn și fundul avenului, cu pereți înalți de 30 m, de unde apa se revarsă printr-un puț adânc umplut cu apă.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

DN 75 - Peştera Porţile Bihorului în Bihor, Bihor-Padiş este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră