Touristik Label - 1517MN17: Poiana Florilor - Belvedere Cheile Galbenei

Acces balcoane de belvedere Cheile Galbenei
Traseul 17 Punct Galben Dublu este traseul de acces din Poiana Florilor la balcoanele de belvedere de deasupra Cheilor Galbenei. Atenție: punctele de belvedere sunt expuse și necesită atenție! Întoarcerea se face pe aceeaşi potecă.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
dificil
Distanţă
1,02km
Durată
~0:45h
Urcare
238m
Coborâre
152m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din apropierea izvorului din Poiana Florilor, de lângă un arbore cu săgeţi indicatoare, la intersecţia cu traseul PG. Urcăm continuu, prima dată prin fâneaţă după care prin pădure, până în şaua în care ajunge şi traseul PG, dinspre Cheile Galbenei. De aici mai urcăm puţin la dreapta şi după aceea coborăm spre balcoanele de belvedere de desupra cheilor. Traseul are două ramificaţii. Atenţie, zona balcoanelor este expusă! Întoarcerea se face pe aceeaşi potecă.

Etape

Poiana Florilor - Belvedere Cheile Galbenei

Descriere

 

Traseul 17 PGD este traseul ce face legătura între rezervația Poiana Florilor și balcoanele de belvedere de deasupra Cheilor Galbenei. Este un traseu dificil, o derivație scurtă de la traseul clasic Circuitul Văii Galbena, coborând abrupt pe deasupra cheilor în apropiere de Izbucul Galbenei, în cca. 45 de min. Traseu nerecomandat iarna! 

Urmând marcajele PG de la cabana Padiș sau Poiana La Grajduri (Glăvoi) pe Circuitul Văii Galbena, se ajunge în rezervația naturală Poiana Florilor - o serie de luminișuri cuprinsă între Pietrele Galbenei și Valea Galbenei, un loc de picnic ideal între multitudinea de flori și fânațe ce atrag biologi și turiști în sezon. 

Din dreptul unui arbore cu săgeţi indicatoare, se desprinde varianta care conduce în şaua în care ajunge şi traseul PG, dinspre Cheile Galbenei. Urcăm la dreapta apoi continuăm spre balcoanele de belvedere de deasupra cheilor. Atenţie, zona balcoanelor este expusă!

Observații

Marcaje rare, care se pierd. Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Poiana Florilor - Belvedere Cheile Galbenei în Bihor, Bihor-Padiş este un traseu de Drumeţie dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră