Touristik Label - 1017MN36: sat Poiana - Poiana La Răscruce

Legătura sat Poiana – Vf. Cucurbăta Mare (Vf. Bihor)
Traseul 36 Triunghi Albastru este traseul de legătură dintre satul Poiana și Poiana La Răscruce, aflată în drumul de culme BA - spre vârful Cucurbăta Mare (Vf. Bihor), cel mai înalt vârf din Munții Apuseni. Străbatem pășunile de deasupra satului și zona Prislopu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
3,89km
Durată
1:15-2:00h
Urcare
320m
Coborâre
70m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim împreună cu traseul PA, din satul Poiana, de la fostul magazin sătesc, urcăm pe drumul asfaltat şi la 200 de metri facem stânga pe un pod peste Crişul Negru. Urmăm aproximativ 600 de metri drumul paralel cu Valea Mare după care facem dreapta pe o potecă ce urcă până la zona Prislopu. De aici coborâm până la un drumul care urcă în Pârâul Criştioru şi apoi urcăm pe el prin poieni şi o pădure de fag până ajungem în Poiana La Răscruce.

Etape

sat Poiana - Poiana La Răscruce

Descriere

Traseul 36 TA este traseul ce leagă satul Poiana de poiana “La Răscruce”, unde ajunge magistrala BA Pasul Criștior - Vf. Bihor. Este un traseu relativ ușor, recent amenajat, accesibil în cca. 1.5 - 2 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Pornim alături de marcajul PA (traseul 31) (Poiana - cascadele “Sfânta Treime”), de la fostul magazin sătesc (viitorul punct de informare turistică din zonă). Găsim 2 săgeți indicatoare spre “BA - Vf. Bihor” prin TA, respectiv PA spre Cascada Sfânta Treime. La scurt timp cele două marcaje se despart. 

TA trece Crişul Negru și urmează drumul ce merge paralel cu Valea Mare cca 500 m, apoi intră pe potecă la dreapta. Străbatem o potecă frumoasă mărginită de tufe de alun, traversăm apoi păşunile din partea de sus a satului Poiana și urcăm la zona Prislopu. De aici se coboară la drumul ce urcă din comuna Criştiorul de Jos - pe Pârâul Criştioru.

Tăiem serpentinele acestui drum și urcăm prin poieni şi pădure până în Poiana lungă “La Răscruce”. Aici, fie alegem BA (traseul 35) spre Vf. Bihor (6 h), fie ne retragem la dreapta spre Pasul Criştior (2 h) - (legătura cu Munții Codru-Moma).

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Poiana - Poiana La Răscruce in Bihor, Bihor-Padiş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră