Touristik Label - 1317MN14: Traseul de vizitare Cascada Bulbuci

Traseul de vizitare Cascada Bulbuci
Traseul 14 Punct Albastru Dublu este traseul de vizitare a Cascadei Bulbuci, situată în cheile Văii Bulbuci, o cădere de apă în trei trepte, cu o înălțime totală de 40 m, fermecătoare deoarece se poate intra în spatele peretelui de apă.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
0,82km
Durată
0:15-0:30h
Urcare
72m
Coborâre
72m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte pe drumul forestier aflat la sud est de Piatra Ciungilor. Pornim pe drumul forestier spre est, imediat urmează o curbă la dreapta şi traversăm Valea Bulbuci. Ajungem pe versantul drept al văii şi, după aproximativ 100 de m facem stânga pe un vâlcel abrupt. Traseul coboară pe acest vâlcel până la baza unui perete înalt de 20 de metri, situat pe partea stângă, dincolo de care se află cascada.

Etape

Traseul de vizitare Izbucul Ponor

Descriere

 

Traseul 14 PAD este traseul ce vizitează Cascada Bulbuci, o cădere fermecătoare de apă, situată în cheile Văii Bulbuci. Este un traseu destul de solicitant, o derivație scurtă de la traseul pe Piatra Ciungilor, nerecomandată iarna.

Pentru a ajunge pe drumul forestier aflat la SE de Piatra Ciungilor, se urmează marcajul TA (traseul 13) ce pornește din satul de vacanță Boga, pe creasta calcaroasă a Pietrei Ciungilor, pe interfluviul dintre văile Boga și Plaiului, cu o panoramă fermecătoare asupra satului de vacanță Boga și spre Pietrele Boghii, sub care se deslușește amfiteatrul Boga. O altă variantă este să pornim de la km 22, 5 al drumului județean Pietroasa - Complex Padiș, tot pe TA, în traversare peste Valea Preluca (intersecție cu traseul 10 CA).  Din locul de derivație, PAD coboară la stânga abrupt.

Valea Bulbuci își are izvorul într-un izbuc și este presărată cu numeroase repezișuri și cascade mărunte. Cea mai mare, Cascada Bulbuci are o înălțime de 40 m, în 3 trepte ultima fiind cea mai frumoasă și cea mai vizitată, cu acces în spatele căderii de apă de 20 m.

Observații

Atenţie!!! Traseul este afectat de căderi masive de arbori după furtuna din toamna 2017 şi accesul la data publicării este blocat aproape complet. Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Traseul de vizitare Cascada Bulbuci în Bihor, Bihor-Padiş este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră