Touristik Label - 1517MN20: Traseul de vizitare Peştera Zăpodie

Traseul de vizitare Peştera Zăpodie
Traseul 20 Punct Galben Dublu este traseul de vizitare a Peşterii Zăpodie, o deviaţie scurtă a traseului Circuitul Gropii de la Bârsa, care vizitează în zonă Peștera Neagră, Gheţarul de la Bârsa și Tăul Negru. Peștera Zăpodie comunică cu Peștera Neagră.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
0,98km
Durată
~0:15h
Urcare
20m
Coborâre
20m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul este o deviaţie a traseului BG din uvala Groapa de la Barsa şi începe la cca 250 m nord-vest de Lacul Negru. La începutul traseului trecem pe la intrarea principală în Gheţarul de la Barsa, continuăm spre nord, la stânga, coborând într-o hoancă pe care o ocolim, apoi spre sud-vest, pe la marginea unui perete de calcar, aflat la stânga. În continuare urcăm accentuat, ajungând la marginea unei văi pe care coborâm în aval. Aici, la baza unei pante abrupte, se deschide portalul Peşterii Zăpodie.

Etape

Traseul de vizitare Peştera Zăpodie

Descriere

 

Traseul 20 PGD este traseul ce vizitează Peştera Zăpodie pornind din apropierea rezervației speologice Gheţarul de la Bârsa. Este un traseu relativ ușor, o derivație scurtă de la traseul Circuitul Gropii De La Barsa. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Traseul PGD începe la cca 250 m NV de Lacul Negru, un lac circular de 14 m diametru situat într-o dolină, alimentat de un izvor subteran, denumit de localnici, Tăul fără fund de la Ocoale. Tot în apropiere se află și  Peștera Neagră, cu numeroase concrețiuni dar. care nu poate fi vizitată fără echipament special. Peștera are o lungime de peste 1 km și comunică cu Peștera de la Zăpodie, prin galerii care depășesc 12 km și 10 h.de explorare.

După ce trecem de intrarea principală în Gheţarul de la Bârsa, coborâm pe la marginea unui perete de calcar, la baza unei pante abrupte, unde se deschide portalul vertical de 8 m înălţime al Peşterii Zăpodie. Intrarea peșterii e parţial astupată cu gheaţă şi zăpadă și explorarea ei se recomandă doar speologilor experimentați!

Observații

Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Traseul de vizitare Peştera Zăpodie in Bihor, Bihor-Padiş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră