Touristik Label - 922MN24: Cabana Groapa Seacă - Mănăstirea Jieţ - Cabana Groapa Seacă

Circuit Cabana Groapa Seacă - Mănăstirea Jieţ
Traseul nr. 24 Punct Roșu este un traseu de plimbare, în circuit, în cca. 1.5 - 2 h de drumeție, pe drumuri forestiere și asfalt, făcând legătura Cabana Groapa Seacă - Mănăstirea Jieţ. Este un itinerar potrivit și pentru MTB.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
5,22km
Durată
1:30-2:00h
Urcare
210m
Coborâre
210m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Până la captarea de apă Groapa Seacă II mergem alături de traseele 21 TA şi 22 PG. Aici cotim puternic dreapta (spre sud) şi urmărim un drum construit de-a lungul unui canal acoperit cu dale de beton. Trecem pe lângă captarea Groapa Seacă I, apoi ieşim în DN7A lângă Mănăstirea Jieţ, amplasată chiar la drum. De aici revenim la cabană pe DN7A în 2,2 km.

Etape

Cabana Groapa Seacă - Captarea Groapa Seacă II - Captarea Groapa Seacă I - Mănăstirea Jieţ - Cabana Groapa Seacă

Descriere

Traseul 24 PR face un circuit între Cabana Groapa Seacă - Mănăstirea Jieţ, într-o plimbare frumoasă prin pădurea tânără din coasta muntelui. Este un traseu ușor, în cca. 1.5 - 2 h de drumeție, cu diferențe mici de nivel, ce poate fi parcurs și cu o bicicletă de munte.

Traseul TA pornește de la Cabana Groapa Seacă, alături de marcajele TR și  PG, pe un drum care însoțește pârâul Groapa Seacă. Urmăm acest drum, prin pădure, de-a lungul văii și ajungem la o poiană, unde se află captarea de apă Groapa Seacă II. Aici schimbăm direcția spre S, pe un drum cu dale de beton, ajungem la captarea Groapa Seacă I, apoi într-o serpentină a drumului auto DN7A. lângă Mănăstirea Jieţ. de aici revenim la cabană pe asfalt, cca. 2,2 km.

Observații

Marcaje rare şi şterse. Marcajele sunt portocalii.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Groapa Seacă - Mănăstirea Jieţ - Cabana Groapa Seacă in Hunedoara, Şureanu is an uşor drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră