Touristik Label - 1222MN23: Cabana Groapa Seacă - Pârâul Fometescu - Cabana Groapa Seacă

Circuit în zona Cabana Groapa Seacă
Traseul 23 Triunghi Roșu este un traseu de plimbare în circuit, deasupra Cabanei Groapa Seacă, printr-o pădure tânără și defrișări cu priveliști asupra Parângului (la S). Drumeție la poalele munților, pentru relaxare și sănătate. Traseu potrivit pentru MTB.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
2,70km
Durată
1:00-1:15h
Urcare
180m
Coborâre
180m

Tabs

Indicaţii de orientare

Este un traseu în circuit ce a fost gândit să ofere turiştilor cazaţi la cabana Groapa Seacă un itinerar de plimbare. Urmăm drumul de lângă gardul cabanei din partea de est, iar când ne apropiem de Pârâul Fometescu cotim spre dreapta pe un drum tăiat în coasta muntelui printr-o defrişare mai veche, unde a crescut pădure tânără. Aici semnele lipsesc, probabil că marcajul nu a mai fost refăcut după defrişare. În mai multe locuri ne bucurăm de privelişti spre Parâng. Drumul bine conturat la început devine doar un culoar înierbat printre molizii tineri şi deşi. Menţinem direcţia, depăşim o mică culme secundară, apoi coborâm la albia unui pârâu. Urmărim acest fir de apă în aval (apar din nou marcajele) şi în scurt timp întâlnim marcajele PG, TA şi PR alături de care revenim la cabană.

Etape

Cabana Groapa Seacă - Pârâul Fometescu - Cabana Groapa Seacă

Descriere

Traseul 23 TR face un circuit scurt deasupra Cabanei Groapa Seacă, într-o plimbare frumoasă prin pădurea tânără din coasta muntelui. Un traseu ușor, în cca. 1 - 1.5 h de drumeție, ce poate fi parcurs tot timpul anului.

TR pornește din E cabanei Groapa Seacă pe un drum care ne apropie de Pârâul Fometescu, către N, apoi facem dreapta și urmăm un drumeag în coasta muntelui, printr-o pădure tânără și defrișări. Din loc în loc, poposim să admirăm Munții Parâng (S), apoi intrăm pe un culoar înierbat care ne duce la o culme secundară. 

De aici coborâm la un pârâu, pe care îl urmăm spre S și ajungem la un drum care însoțește pârâul Groapa Seacă, scurtând serpentinele drumului național 7A - drum marcat cu PG, TA şi PR. Ultimul segment urmează DN 7A până la cabană.

Observații

Marcaje inexistente în zona defrişată. Marcajele sunt portocalii.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Groapa Seacă - Pârâul Fometescu - Cabana Groapa Seacă in Hunedoara, Şureanu is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră