Touristik Label - 1222MN23: Cabana Groapa Seacă - Pârâul Fometescu - Cabana Groapa Seacă

Circuit deasupra Cabanei Groapa Seacă
Traseul nr. 23 Triunghi Roșu este un traseu de plimbare, în circuit, deasupra Cabanei Groapa Seacă, printr-o pădure tânără și defrișări, în cca. 1 - 1.5 h de drumeție, oferind priveliști asupra Parângului spre sud și prilej de contemplare și mișcare.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
2,64km
Durată
1:00-1:15h
Urcare
180m
Coborâre
180m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Este un traseu în circuit ce a fost gândit să ofere turiştilor cazaţi la cabana Groapa Seacă un itinerar de plimbare. Urmăm drumul de lângă gardul cabanei din partea de est, iar când ne apropiem de Pârâul Fometescu cotim spre dreapta pe un drum tăiat în coasta muntelui printr-o defrişare mai veche, unde a crescut pădure tânără. Aici semnele lipsesc, probabil că marcajul nu a mai fost refăcut după defrişare. În mai multe locuri ne bucurăm de privelişti spre Parâng. Drumul bine conturat la început devine doar un culoar înierbat printre molizii tineri şi deşi. Menţinem direcţia, depăşim o mică culme secundară, apoi coborâm la albia unui pârâu. Urmărim acest fir de apă în aval (apar din nou marcajele) şi în scurt timp întâlnim marcajele PG, TA şi PR alături de care revenim la cabană.

Etape

Cabana Groapa Seacă - Pârâul Fometescu - Cabana Groapa Seacă

Descriere

Traseul 23 TR face un circuit scurt, deasupra Cabanei Groapa Seacă într-o plimbare frumoasă prin pădurea tânără din coasta muntelui. Este un traseu ușor, în cca. 1 - 1.5 h de drumeție, cu diferențe mici de nivel, ce poate fi parcurs tot timpul anului.

Traseul pornește din E cabanei Groapa Seacă pe un drum care ne apropie de Pârâul Fometescu, către N, apoi facem dreapta și urmăm un drumeag în coasta muntelui, printr-o pădure tânără și defrișări. Din loc în loc, poposim să admirăm Munții Parâng (S), apoi intrăm pe un culoar înierbat care ne duce la o culme secundară. De aici coborâm la un pârâu, pe care îl urmăm spre S până la intersecția cu marcajele PG, TA şi PR, alături de care revenim la cabană.

Observații

Marcaje inexistente în zona defrişată. Marcajele sunt portocalii.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Groapa Seacă - Pârâul Fometescu - Cabana Groapa Seacă in Hunedoara, Şureanu is an uşor drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră