Touristik Label - 1022MN21: Cabana Groapa Seacă - Pasul Groapa Seacă - Cabana Obârşia Lotrului

Legătura Cabana Groapa Seacă - Cabana Obârşia Lotrului
Traseul nr. 21 Triunghi Albastru este un traseu de legătură care scurtează drumul auto DN7A Cabana Groapa Seacă - Cabana Obârşia Lotrului, în urcare prin pădure, pe un parcurs potrivit pentru MTB, mai întâi pe un drum în coasta muntelui, apoi pe o potecă care coboară printre molizi, înapoi în DN7A. Ultimul segment de 4 km este asfalt.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
7,41km
Durată
2:30-3:30h
Urcare
438m
Coborâre
307m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Este un traseu de legătură între cabane folosit în vremea când maşinile erau rare. Urmăreşte fidel DN7A cu excepţia a două scurtături. Scurtătura dinspre vest pleacă la 700 m de la Cabana Groapa Seacă lângă un pod, pe un drum de-a lungul văii, alături de traseele 23 TR si 22 PG. Urmărim acest drum prin pădure şi într-o poiană întâlnim captarea de apă Groapa Seacă II. Continuăm în aceeaşi direcţie şi la o intersecţie de drumuri alegem drumul care urcă uşor în coastă depărtându-se de pârâu. Urmărim acest drum pe care câştigăm altitudine şi ieşim în pas, la limita judeţelor Hunedoara şi Vâlcea. Pe partea dinspre est poteca coboară pe un culoar între molizii tineri, apoi de-a lungul unei văi şi iese în DN7A într-o curbă bruscă, de asemenea la un pod. De aici şi până la Cabana Obârşia Lotrului mai sunt de făcut 4 km pe asfalt.

Etape

Cabana Groapa Seacă - Pasul Groapa Seacă - Cabana Obârşia Lotrului

Descriere

Traseul 21 TA face legătura între cabanele Groapa Seacă și Obârşia Lotrului, pe un itinerar favorabil și pentru cicloturism. Este un traseu relativ ușor, cca. 700 de m diferențe de nivel, în aprox. 2.5 - 3.5 h de drumeție, accesibil tot timpul anului.

Traseul TA pornește de la Cabana Groapa Seacă, alături de marcajele TR și  PG, pe un drum care însoțește pârâul Groapa Seacă, scurtând serpentinele drumului auto DN7A. Urmăm acest drum, prin pădure, de-a lungul văii și ajungem la o poiană, apoi intersectăm asfaltul (DN7A) și alegem un drum care urcă în coasta muntelui, spre Pasul Groapa Seacă.

De aici poteca coboară pe un culoar între molizii tineri, apoi pe vale și iese într-o curbă bruscă a drumului auto. (același DN7A). Ultimul segment de 4 km până la Cabana Obârşia Lotrului îi facem pe asfalt.

Observații

Marcaje şterse şi rare.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Groapa Seacă - Pasul Groapa Seacă - Cabana Obârşia Lotrului în Hunedoara, Vâlcea, Şureanu este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră