Touristik Label - 822MN22: Cabana Groapa Seacă - Pasul Groapa Seacă - Vf. Capra

Legătura Cabana Groapa Seacă - Vf. Capra (Muntele Capra)
Traseul 22 Punct Galben este traseul de legătură între Cabana Groapa Seacă și Vf. Capra (Muntele Capra), pe drumuri forestiere pitorești, apoi pe drumul de culme spre vârf. Acesta este un punct de belvedere panoramic asupra Parângului (la S) și asupra Depresiunii Petroșani (la V). Favorabil pentru cicloturism.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
6,60km
Durată
2:00-3:30h
Urcare
812m
Coborâre
102m

Tabs

Indicaţii de orientare

Până în Pasul Groapa Seacă traseul este comun cu traseul 21 TA. De aici urmăm drumul de culme spre nord, alături de traseul 17 BA. După ieşirea din pădure semnele de marcaj lipsesc, dar dacă nu e ceaţă ne orientăm uşor folosind drumurile maşinilor de teren. Depăşim două mici vârfuri, apoi după un mic urcuş poposim pe Vârful Capra unde se află o troiţă şi de unde dacă este vreme frumoasă avem o perspectivă frumoasă asupra Parângului spre sud.

Etape

Cabana Groapa Seacă - Pasul Groapa Seacă - Vf. Capra

Descriere

Traseul 22 PG face legătura între Cabana Groapa Seacă și Vf. Capra (M. Capra), situat la 1927 m alt. Un traseu destul de dificil, cu o urcare cumulată de 800 m D+, în aprox. 2 - 3.5 h de drumeție. Poate fi parcurs pe anumite segmente și cu MTB. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Traseul PG pornește de la Cabana Groapa Seacă, alături de marcajele TR și TA, pe un drum care însoțește pârâul Groapa Seacă, scurtând serpentinele drumului național 7A. Ținem acest drum prin pădure, de-a lungul văii, ajungem la o poiană, apoi intersectăm asfaltul (DN7A) și alegem un drum care urcă în coasta muntelui, spre Pasul Groapa Seacă.

De-aici vom urmări drumul de culme al marcajului de creastă BA (traseul 17) care vine dinspre Parâng și urcă prin pădure până la zona alpină. Aici marcajele PG lipsesc. Urcăm într-un peisaj pitoresc, zonă preferată de posesorii de ATV-uri și urmăm drumurile lor spre NV, peste două mici vârfuri. Lăsăm BA la dreapta și urcăm pe Vârful Capra (1927 m), lângă o troiţă, loc panoramic asupra Parângului (S) și asupra Depresiunii Petroșani (V).

Observații

Marcaje şterse şi rare.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Groapa Seacă - Pasul Groapa Seacă - Vf. Capra în Hunedoara, Vâlcea, Şureanu este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră