Touristik Label - 712MN05: Cabana Groapa Seacă - Șaua Huluzu

Legătura Cabana Groapa Seacă - Șaua Huluzu
Traseul 5 Punct Albastru este traseul de legătură între Cabana Groapa Seacă și Șaua Huluzu, situată pe piciorul ce urcă în creasta principală, prin Vârful Coasta lui Rus (traseul Bandă Albastră). La 2-3 minute de șa se află și Tăul Huluzu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
5,33km
Durată
1:30-2:30h
Urcare
660m
Coborâre
660m
Vârf
1828m

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim de la Cabana Groapa Seacă pe DN 7A, în direcţia Pasului Groapa Seacă. Parcugem aproximativ 1.7 km pe asfalt iar apoi cotim spre est, pe potecă, pe lângă un baraj de beton aflat de-a latul pârâului ce curge aici. În curând schimbăm poteca cu drum și urmăm marcajul ce înaintează prin pădure. Când ajungem la liziera pădurii ieșim într-o poiană mare de unde putem intui Șaua Huluzu. În această poiană și-a făcut apariţia o construcţie nouă, de beton și cărămidă, care cel mai probabil va fi o stână. În dreptul acesteia drumul se termină iar noi continuăm pe potecă de-a lungul poienii, în direcţia est urmând să mai trecem printr-un pâlc de pădure până când ajungem în șaua amintită mai sus. Șaua e marcată printr-un pilon cu marcaje prin care suntem atenţionaţi că din Pasul Groapa Seacă înspre creasta principală, prin Vârful Coasta lui Rus putem ajunge dacă urmăm marcajul bandă albastră. Pe același pilon apare și marcajul cruce roșie care făcea odată legătura între Șaua Huluzu și Valea Lotrului, marcaj care nu mai există acum. De asemenea, puţin sub șa, în direcţia est, putem ajunge la Tăul Huluzu de care ne despart 2-3 minute.

Etape

Cabana Groapa Seacă - Șaua Huluzu

Descriere

Traseul 5 PA face legătura între Cabana Groapa Seacă și Șaua Huluzu, care facilitează accesul la culmea Murgoci, L Ciobanu și Vf. Găuri. Este un traseu relativ ușor, cu cca. 600 m diferențe de nivel, în aprox. 2 -2.5 h de drumeție.

Dinspre Petroșani spre Voineasa, se parcurg cca. 20 km până la Cabana Groapa Seacă, important punct de plecare spre traseele turistice din zonă. Cabana Groapa Seacă (1220 m) este una modernă, cu restaurant, saună în aer liber și un ciubăr cu apă caldă, oferind condiții propice de recreere, departe de agitația din oraș. 

De la cabană pornim cca. 1.7 km pe asfalt în direcţia Pasului Groapa Seacă, apoi trecem pe lângă un baraj de beton aflat de-a latul pârâului Concia. Urmăm un drum forestier la liziera pădurii și ieșim într-o poiană mare de unde putem intui Șaua Huluzu. Aici există și o stână de beton și cărămidă. Poteca continuă printr-un pâlc de pădure până în Șaua Huluzu, la intersecția cu marcajul BA (traseul 6) - ce urcă din Pasul Groapa Seacă înspre creasta principală, prin Vârful Coasta lui Rus. În apropiere de șa se observă  Tăul Huluzu.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Groapa Seacă - Șaua Huluzu in Hunedoara, Parâng is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră