Touristik Label - 717MN49: Circuitul Bulzului Bulzeştilor

Circuitul Bulzului Bulzeştilor
Traseul 49 Punct Albastru este traseul în circuit ce înconjoară Piatra Bulzului (Bulzul Bulzeştilor), aproximativ pe curba de nivel, într-o zonă unde în perioada primăverii, vegetația este alcătuită din liliac sălbatic (alb sau violet), cu un colorit și miros specific.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
2,98km
Durată
1:00-1:15h
Urcare
187m
Coborâre
185m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din satul Păuleşti, de lângă un izvor şi înconjoară Piatra Bulzului (Bulzul Bulzeştilor), aproximativ pe curba de nivel, având un sector comun la urcare cu traseul TR şi un sector comun la coborâre cu traseul CR. Este necesară atenţie sporită pe partea estică a traseului, datorită potecii cu vegetaţie abundentă.

Etape

Circuitul Bulzului Bulzeştilor: sat Păuleşti - sub Piatra Bulzului (Bulzul Bulzeştilor) - sat Păuleşti

Descriere

Traseul 49 PA face înconjurul Pietrei Bulzului (Bulzul Bulzului), unde primăvara turiștii vin să se bucure de mirosul înmiresmat al liliacului sălbatic. Este un traseu ușor, cu marcaje rare, accesibil în cca. 1 - 1.5 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Amplasată la granița dintre Țara Moților și Țara Zarandului, într-o zonă de un pitoresc aparte, comuna Bulzeştii de Sus, cu fânațe ale crescătorilor de animale, cu sate risipite și răsfirate pe crestele dealurilor, specific Apusenilor (vezi descriere traseul 46). Un loc aparte îl ocupă zona Bulzul Păuleștilor / Bulzeștilor, unde în perioada primăverii, vegetația este alcătuită din liliac sălbatic (alb sau violet), cu un colorit și miros specific.

Traseul pornește din satul Păuleşti, de lângă un izvor, și înconjură Piatra Bulzului (Bulzul Bulzeştilor), aproximativ pe curba de nivel, cu atenție sporită la marcaje în zonele cu vegetaţie abundentă. Putem urca pe Bulzul Bulzeștilor (cu atenție!) pe marcaj CR (traseul 47).

Observații

Marcat bine pe anumite sectoare şi deficitar pe altele. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Circuitul Bulzului Bulzeştilor in Hunedoara, Bihor-Padiş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră