Touristik Label - 1117MN55: Circuitul Mare al Muntelui Vulcan

Circuitul Mare al Muntelui Vulcan
Traseul 55 Triunghi Galben este traseul în circuit ce înconjoară larg rezervația Muntele Vulcan pe drumuri de țară și printr-o serie de poieni și păduri cu puncte de belvedere frumoase spre pintenul calcaros impunător. Facem ocolul larg pe la N și pe la V.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
8,97km
Durată
3:45-4:00h
Urcare
505m
Coborâre
505m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe din Pasul Buceş-Vulcan, urcă până în satul Vulcan şi de aici urmează un drum pe curbă de nivel până în satul Blăjeni Vulcan. De aici urcăm la dreapta prin pădure şi apoi printr-o serie de poieni ocolim Masivul Vulcan pe la vest şi nord. După ce ajungem într-o poiană mare cu o casă de vacanţă, traseul merge spre est şi intră în pădure, prinzând un drum de pământ. După ce intersectăm succesiv traseele BR, PA, şi PR, toate traseele coboară în Pasul Buceş-Vulcan.

Etape

Circuitul Mare al Muntelui Vulcan: Pasul Buceş-Vulcan - sat Vulcan - sus de sat Blăjeni Vulcan - Dealul Cârştii - sat Vulcan - Pasul Buceş-Vulcan

Descriere

Traseul 55 TG înconjoară larg Muntele Vulcan (1263 m), oferind priveliști frumoase asupra masivului. Este un traseu relativ ușor, accesibil în cca. 4 - 4.5 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Muntele Vulcan (1263 m) este un masiv izolat ce domină net împrejurimile, cu deschidere vastă asupra munților învecinați, un rest dintr-o klippă din calcare jurasice cu pereți ce depășesc pe alocuri 150 m, unul dintre cele mai căutate obiective montane  de către iubitorii alpinismului din zonă. Punctul de start al traseului, Pasul Buceș-Vulcan se află la granița dintre județele Alba și Hunedoara, pe drumul ce leagă orașele Abrud de Brad. 

Vulcanul este un munte care impresionează prin sălbăticia peisajelor, iar din Pasul Buceș-Vulcan urcă în comun mai multe trasee turistice: PR (Circuitul Mic al Muntelui Vulcan), PA (Circuitul Vârfului Vulcan), TG (Circuitul Mare al Muntelui Vulcan) - pe pante mai domoale și PG, mai dificil, de acces direct pe platou (Poteca alpiniştilor).

TG urcă în primă fază pe un drum ce trece de satul Vulcan, lasă rând pe rând traseele PR și PA la stânga și continuă până în satul Blăjeni Vulcan, unde lasă BR (traseul 3) la dreapta (spre N) și intră în pădure printr-o serie de poieni. Ocolim Muntele Vulcan pe la N şi pe lai V. Traseul încheie circuitul pe un drum de pământ înapoi spre Pasul Buceş-Vulcan.

Observații

Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Circuitul Mare al Muntelui Vulcan în Hunedoara, Alba, Bihor-Padiş este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră