Touristik Label - 1013MN04: Gura Zârnii-Cabana Vlădeasa

Legătura Gura Zârnii - Cabana Vlădeasa
Traseul 4 Triunghi Albastru este traseul de legătură între Lacul de acumulare Floroiu (Gura Zărnii) și Cabana Vlădeasa. Urcăm pe vale, apoi pe drumuri forestiere până în creasta principală a Vlădesei, de unde se coboară la cabană.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
8,95km
Durată
3:00-5:00h
Urcare
847m
Coborâre
344m
Vârf
1683m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe la Gura Zârnii, locul în care Zârna se varsă în Lacul de Acumulare Drăgan (Floroiu). La început, marcajul urmează fidel drumul forestier de pe Valea Zârnii. După aproximativ 3 km, părăseşte drumul principal şi coteşte spre stânga unde urmează un drum forestier secundar. Drumul urcă abrupt în serpentine şi ajunge în capătul unei poieni întinse. Traseul traversează poiana şi intersectează, în capătul opus al acesteia, un drum forestier evident. Aici cotim la stânga şi urcăm uşor pe drumul forestier. Drumul va trece printr-o poieniţă unde continuă spre dreapta şi ajunge în cele din urmă în creasta principală a Vlădesei. Din acest punct, traseul începe coborârea spre Cabana Vlădeasa pe versantul opus. Traseul urmăreşte, în general, drumul care coboară în serpentine printre stâlpii instalaţiei de teleschi. De la capătul instalaţiei mai parcurgem 100 de metri până la Cabana Vlădeasa.

Etape

Gura Zârnii-Valea Zârnii-Creasta Vlădesei-Cabana Vlădeasa

Descriere

Traseul. 4 TA este traseul de acces spre Cabana Vlădeasa, pornind din locul în care Zârna se varsă în Lacul de Acumulare Drăgan (Floroiu). Este un traseu destul de solicitant, într-o drumeție cu peste 1100 de m diferențe de nivel, în aprox. 4 -5 h, accesibil iarna în funcție de cantitatea şi calitatea zăpezii.

Marcajul începe la confluența Văii Zarna (Gura Zărnii)i cu Drăganul și urmărește fidel drumul forestier pe malul drept al văii Zârna, cale de aprox. 3 km. La capătul lui urcăm pe grohotișuri cca.20 min. pe sub dealul Prislopului, până la o șa cu câteva stâne. De aici coborâm într-o altă șa, apoi continuăm pe pantele sudice ale Dl. Tarniții, peste grohotișuri, pe un drum forestier care trece printr-o poieniţă și ajunge în cele din urmă în creasta principală a Munților Vlădeasa, unde întâlnim marcajul PR - circuitul mic al Vlădesei (traseul 6

Urmează coborârea spre Cabana Vlădeasa pe versantul opus, urmând în general, drumul care coboară în serpentine printre stâlpii instalaţiei dezafectate de teleschi până cota 1400, în poiana Frânturi. Aici întâlnim marcajul de creastă BA (traseul 1) -care ocolește Vf. Vlădeasa, TR spre Rogojel (traseul 3) și CA (traseul 2) - dinspre Valea Drăganului. 

Cabana Vlădeasa este principala bază de acces spre Vf. Vlădeasa, Pietrele Albe, rezervația speologică Peștera Vârfuraşu, V. Stanciului (cu Cascada de la Tău și celebra Vălul Miresei) ș.a. Pentru acestea trebuie să urmăm marcajele PR și PA, respectiv circuitul mic al Vlădesei (traseul 6) + circuitul mare al Vlădesei / circuitul Răchițele (traseul 7).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Gura Zârnii-Cabana Vlădeasa în Vlădeasa, Cluj este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră