Touristik Label - 1217MN52: intersecţie cu traseul 3 BR - Cascada Pişoaia Albii

Legătura Valea Verde / Vidra - Cascada Pişoaia Albii
Traseul 52 Triunghi Roșu este traseul de legătură dintre satul Valea Verde (aflat sub creasta principală dintre Muntele Găina și Masivul Vulcan) și Cascada Pişoaia Albii (nu confundați cu Pişoaia Vidrei!) de pe pârâul Valea Albă. Se poate ajunge și dinspre Vidra.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
6,44km
Durată
~2:30h
Urcare
241m
Coborâre
315m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din traseul de creastă 3 BR, la sud vest de satul Valea Verde. Trecem prin satul Valea Verde, urcăm până în satul Joldişeşti şi continuăm la stânga, împreună cu traseul 3 BR, spre satul Băi. De aici ne despărţim de traseul BR şi continuăm până la Cascada Pişoaia Albii, la care ajungem după un coborâş destul de abrupt în serpentine prin pădure.

Etape

intersecţie cu traseul 3 BR - sat Valea Verde - sat Joldişeşti - traseu comun cu traseul 3 BR - sat Băi - Cascada Pişoaia Albii

Descriere

Traseul 52 TR face legătura între satul Valea Verde și Cascada Pişoaia Albii de pe pârâul Valea Albă, puțin cunoscută turiștilor. Este un traseu relativ ușor, cu marcaje rare pe alocuri, accesibil în cca. 2 -2.5 h de drumeție, la granița dintre județele Alba și Hunedoara. 

Pentru a ajunge la Cascada Pişoaia Albii de pe pârâul Valea Albă, putem porni fie dinspre zona Muntelui Vulcan spre N, fie din localitatea Vidra (jud. Alba), pe PA (Circuitul Cascadei Pişoaia Vidrei) până în satul Hărăști, apoi pe drumul de creasta BR (traseul 3) dintre Muntele Găina și Masivul Vulcan. Din zona satului Băi, poteca TR părăsește BR (traseul 3) și coboară sub creasta principală la frumoasa Cascadă Pişoaia Albii de pe pârâul Valea Albă. 

Dacă abordăm dinspre S, din satul Valea Verde, urcăm alături de BR (traseul 3) până în satul Joldişeşti, apoi trecem de Luminești și continuăm spre satul Băi, unde părăsim BR.

Observații

Marcaje rare. Poate pune probleme de orientare. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

intersecţie cu traseul 3 BR - Cascada Pişoaia Albii în Hunedoara, Alba, Bihor-Padiş este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră