Touristik Label - 1417MN42: intersecţie cu traseul 39 BA - Vf. Găina

Varianta de acces spre Vf. Găina
Traseul 42 Punct Roșu Dublu vizitează vârful Găina (1486 m), derivație scurtă desprinsă din drumul de creastă BA ce urcă pe Muntele Găina Cruce dinspre Hălmagiu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
0,38km
Durată
~0:15h
Urcare
60m
Coborâre
0m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul scurt de acces pe Vf. Găina, cu plecare din traseul 39 BA. Traseul începe din şaua din nordul Vf. Găina şi urcă prin pădure până pe vârful marcat cu un stâlp cu placă informativă.

Etape

intersecţie cu traseul 39 BA - Vf. Găina

Descriere

Traseul 42 PRD este traseul de acces la Vf. Găina, un traseu scurt prin pădure desprins din şaua situată la N de vârf. Este un traseu ușor, scurt (cca. 400 m), accesibil în cca. 15-20 min. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Pentru ajunge în șaua din nordul Vf. Găina, străbatem platoul unde an de an, la sfârșitul lunii iulie, se desfășoară Festivalul „Târgul de Fete de pe Muntele Găina”, loc marcat de Monumentul lui ''Avram Iancu'' de pe Muntele Găina Cruce, lângă releele de telecomunicații, unde este instalat și un panou de informare turistică (traseul 2).

Pornim pe curbă de nivel cca. 1,4 km, pe marcaj BA (traseul 39), ajungem într-o șa și începem ascensiunea prin pădure, până pe Vf. Găina (1486 m), marcat cu un stâlp cu placă informativă. Facem un popas, admirăm Valea Găinii și culmile înconjurătoare, apoi revenim.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

intersecţie cu traseul 39 BA - Vf. Găina in Hunedoara, Bihor-Padiş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră