Touristik Label - 417MN56: intersecţie cu traseul 53 PA - Poiana Între Vulcani - intersecţie cu traseul 53 PA

Baza abruptului Muntelui Vulcan - Poiana Între Vulcani (platoul mic)
Traseul 56 Cruce Albastră este traseul de legătură între baza abruptului din sud-estul Masivului Vulcan (amonte de satul Vulcan) și platoul mic al Muntelui Vulcan (Poiana Între Vulcani). Scurtătura urcă abrupt pe stâncărie și grohotișuri.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
dificil
Distanţă
0,43km
Durată
~0:30h
Urcare
147m
Coborâre
16m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul este o scurtătură a unei bucle a traseului 53 PA, de acces pe Masivul Vulcan, prin partea nordică. Scurtătura urcă pe un grohotiş împădurit şi abrupt. Spre partea superioră, se urcă pe poteca stâncoasă care ajunge în Poiana Între Vulcani (Platoul Mic), după care se intersectează iarăşi traseul 53 PA.

Etape

intersecţie cu traseul 53 PA - Poiana Între Vulcani (Platoul Mic) - intersecţie cu traseul 53 PA

Descriere

 

Traseul 56 CA este traseul de acces rapid și abrupt dinspre satul Vulcan spre platoul mic al Muntelui Vulcan (Poiana Între Vulcani). Este un traseu dificil, accesibil în cca. 30-40 de min de drumeție, pe grohotiş instabil și stâncării. Traseu nerecomandat iarna!

Muntele Vulcan (1263 m) este un masiv izolat ce domină net împrejurimile, cu deschidere vastă asupra munților învecinați, un rest dintr-o klippă din calcare jurasice cu pereți ce depășesc pe alocuri 150 m, unul dintre cele mai căutate obiective montane  de către iubitorii alpinismului din zonă.

Vulcanul este un munte care impresionează prin sălbăticia peisajelor, iar din Pasul Buceș-Vulcan urcă în comun mai multe trasee turistice: PR (Circuitul Mic al Muntelui Vulcan), PA (Circuitul Vârfului Vulcan), TG (Circuitul Mare al Muntelui Vulcan) - pe pante mai domoale și PG, mai dificil, de acces direct pe platou (Poteca alpiniştilor).

CA se desprinde din marcajul PA (Circuitul Vârfului Vulcan), de lângă un indicator aflat la baza abruptului din sud-estul Masivului Vulcan. Până aici se ajunge din Pasul Buceș-Vulcan pe un drum forestier cu marcajele BR (traseul 3), TG, PR și PA.

Urcăm abrupt pe un grohotiş împădurit şi abrupt, apoi pe o potecă stâncoasă care ajunge platoul mic al Muntelui Vulcan (Poiana Între Vulcani). Aici admirăm pintenul calcaros al vârfului. Vulcan, care se ridică impunător deasupra peisajului înconjurător.

Observații

Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

intersecţie cu traseul 53 PA - Poiana Între Vulcani - intersecţie cu traseul 53 PA în Hunedoara, Alba, Bihor-Padiş este un traseu de Drumeţie dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră