Touristik Label - 312MN01: Petroșani - Vf. Parângul Mare - Curmătura Olteţului

Traseul de creastă al Munților Parâng, Petroșani - Curmătura Olteţului
Traseul 1 Bandă Roșie este traseul de creastă al Munților Parâng, făcând legătura între stațiunea Parâng și Curmătura Olteţului, cu piscuri impunătoare de peste 2300 m și căldări pitorești cu lacuri glaciare fermecătoare. Vizitează câteva din obiectivele cele mai importante din masiv: Vf Parângul Mic și Parângul Mare, Vf Cârja, Păpușa ș.a.
5

Trail Details [ro]

Dificultate
dificil
Distanţă
46,35km
Durată
19:00-20:00h
Urcare
3540m
Coborâre
2650m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Marcajul crestei principale al munţilor Parâng pornește din municipiul Petroșani. Din centrul orașului, de pe Bulevardul 1 Decembrie 1919, se poate ajunge pe Strada Universităţii pe care dacă o urmăm până la capăt vom ajunge în staţia Brădet (partea superioară a campusului universitar). Înainte d...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Petroșani - Dl. Moșic - staţiunea Parâng - Vf. Cârja - Vf. Parângul Mare - Șaua Piatra Tăiată - Vf. Iezer - Pasul Urdele - Șaua Dengheru - Vf Micaia - Curmătura Olteţului

Descriere

 

Traseul 1 BR este traseul impunătoarei creste a Munților Parâng, cu vârfuri semețe, între care și Vf. Parângul Mare, al patrulea ca înălțime din România. Este un traseu solicitant,...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Traseul este accesibil iarna în funcţie de cantitatea și calitatea zăpezii doar turiștilor cu experienţă, bine echipaţi. Pe parcursul iernii, se urmează pe cât posibil creasta matematică.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Petroșani - Vf. Parângul Mare - Curmătura Olteţului în Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Parâng este un traseu de Drumeţie dificil.
0
Average: 5 (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului eugen@yolle.com

Am vrea sa mergem de la pasul Udrele la Parângul Mare. E cineva care a mai făcut traseul asta? Citi km sunt si diferenta de nivel?
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Ion Iulian

Am facut partial traseul, pe 24 iulie, de la partea superioara a Statiunii Parang pana la Varful Parang, 10 ore dus/intors, frumos dar obisitor, epuizant.
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră