Touristik Label - 806MN16: Râuşor - Cascada Râuşor

Traseul de vizitare a Cascadei Râușor.
Traseul nr. 16 Punct Galben este traseul de vizitare a Cascadei Râușor, o mică cădere de apă din apropierea Stațiunii Râușor, aflată la poalele Retezatului. Este un traseu ușor, fără să pună probleme de orientare, accesibil tot timpul anului.
5

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
0,67km
Durată
~0:30h
Urcare
100m
Coborâre
0m
Vârf
1262m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din staţiunea Râuşor, coborâm pe drumul asfaltat DJ686 până la primul pod (podul peste Izvorul cu Apă), unde un stâlp indicator cu săgeată ne indică un traseu spre cascadă. Traseul urmăreşte Izvorul cu Apă pe care-l trece de două ori, prin frumoase poieni, până la cascada Râuşor, la 15-20 minute de la plecare.

Etape

Râuşor - Cascada Râuşor

Descriere

Traseul 16 PG face legătura între drumul de acces spre Stațiunea Râușor și cascada Râuşor. Este un traseu lesne de parcurs, pe durata a 20-25 de min, cu tot cu pauze. Urmăm drumul asfaltat DJ686 din Stațiunea Râușor, până la primul pod (podul peste Izvorul cu Apă), unde un stâlp cu săgeată ne indică traseul spre cascadă.

Traseul se desprinde la stânga din traseul marcat TR (traseul 14) și urmăreşte Izvorul cu Apă pe care-l trece de două ori, prin frumoase poieni, până la cascada Râuşor, o oază de liniște și răcoare la 15-20 minute de la plecare.

Observații

Traseu accesibil iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Râuşor - Cascada Râuşor in Hunedoara, Retezat is an uşor Drumeţie trail.
0
Average: 5 (1 vote)

Comentarii

Comentariul dumneavoastră