Touristik Label - 617MN46: sat Bulzeştii de Jos - Cheile Ribiţei

Legătura Bulzeştii de Jos - Cheile Ribiţei (defileu)
Traseul 46 Cruce Roșie este traseul de legătură între localitatea Bulzeştii de Jos și Defileul Ribiţei, de unde putem pătrunde mai departe în spectaculoasele Chei ale Ribiţei, cu numeroasele cascade și peșteri pitorești, pe Circuitul Cheile Ribiciorei.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
4,09km
Durată
1:45-2:00h
Urcare
272m
Coborâre
247m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte de la o intersecţie de lângă magazinul sătesc din Bulzeştii de Jos, pe un drum lat de pământ, ce merge de-a lungul Văii Bulzului. După 5 minute de mers traversăm valea pe un podeţ şi în aproximativ o oră de urcat ajungem în satul Grohot. Aici intersectăm traseul marcat cu PR şi după traversarea satului întâlnim şi traseul marcat cu BA. Toate trei traseele coboară apoi până în Cheile Ribiţei. Marcajele în zona satului Grohot sunt rare sau lipsesc.

Etape

sat Bulzeştii de Jos - sat Grohot - Cheile Ribiţei

Descriere

 

Traseul 46 CR face legătura între localitatea Bulzeştii de Jos și Defileul Ribiţei, trecând prin satul Grohot. Este un traseu relativ ușor, dar cu marcaje rare în zona satului Grohot, accesibil în cca. 2 - 2.5 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Amplasată la granița dintre Țara Moților și Țara Zarandului, într-o zonă de un pitoresc aparte, comuna Bulzeştii de Sus, cu fânațe ale crescătorilor de animale, cu sate risipite și răsfirate pe crestele dealurilor, specific Apusenilor, sunt locul ideal pentru cei în căutarea liniștii, cu peisaje sălbatice, păduri și vegetație alpină, ori chei abrupte. 

Pornim de lângă magazinul sătesc din Bulzeştii de Jos, pe un drum de pământ spre un podeţ ce traversează Valea Bulzului în direcția satului Grohot, puțin mai la N de Podul Natural de la Grohot. După cca 1 h de urcat ajungem în sat, unde ni se alătură marcajul PR (Circuitul Cheile Ribiței și Cheilor Uibăreștilor), apoi după ce traversăm satul, și marcajul BA (magistrala Ribița - Muntele Găina Cruce).

Poteca coboară în Defileul Ribiţei, unde marcajul CR se termină, însă PR și BR traversează mai departe spectaculoasele Chei ale Ribiţei, cu numeroasele cascade și peșteri pitorești.(peşterile Cizmei, Topliţa şi Izvorul Topliţei etc.) + trasee de alpinism.

Observații

Marcaje rare şi multă vegetaţie crescută. Poteca se poate pierde de mai multe ori.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Bulzeştii de Jos - Cheile Ribiţei în Hunedoara, Bihor-Padiş este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră