Touristik Label - 617MN48: sat Bulzeştii de Sus - intersecţie cu traseul 39 BA

Legătura Bulzeştii de Sus - Culmea Găinii (sub Vf. Găina)
Traseul 48 Cruce Roșie este traseul de legătură între localitatea Bulzeştii de Sus și drumul de creastă de pe Culmea Găinii care duce mai departe spre Muntele Găina Cruce, locul unde se desfășoară anual celebrul festival „Târgul de Fete de pe Muntele Găina”.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
7,13km
Durată
2:30-4:00h
Urcare
848m
Coborâre
66m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim de lângă magazinul sătesc din Bulzeştii de Sus, coborâm puţin pe drumul asfaltat şi facem la dreapta pe un drum pietruit. Urcăm până în satul Giurgeşti, trecem pe lângă Pensiunea Buruia şi la primul pod peste râu facem stânga. Urcăm pe drumuri de pământ şi pe poteci înierbate, printre case şi livezi până ajungem pe un platou mare, cu păşune. Îl traversăm, urmează un urcuş mai abrupt şi un sector cu pădure de fag şi poieni. Aici intersectăm traseul 39 BA, care duce spre Muntele Găina Cruce.

Etape

sat Bulzeştii de Sus - sat Giurgeşti - intersecţie cu traseul 39 BA

Descriere

Traseul 48 CR face legătura între localitatea Bulzeştii de Sus și Culmea Găinii, aflată sub Vf. Găina. Este un traseu destul de solicitant, cu peste 800 m diferențe de nivel, accesibil în cca. 4 - 4.5 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Amplasată la granița dintre Țara Moților și Țara Zarandului, într-o zonă de un pitoresc aparte, comuna Bulzeştii de Sus, cu fânațe ale crescătorilor de animale, cu sate risipite și răsfirate pe crestele dealurilor, specific Apusenilor, sunt locul ideal pentru cei în căutarea liniștii, cu peisaje sălbatice, păduri și vegetație alpină, ori chei abrupte. 

Pornim de lângă magazinul sătesc din Bulzeştii de Sus, pe un drum pietruit până în satul Giurgeşti, apoi continuăm pe drumuri de pământ şi pe poteci înierbate, printre case şi livezi până pe un platou mare, de unde urmează urcarea finală abruptă prin pădure până la intersecția cu drumul de creastă de pe Culmea Găinii, la granița județelor Arad și Hunedoara. De aici se poate continua spre Muntele Găina Cruce pe marcaj BA (traseul 39) și se poate vizita Vf. Găina pe marcaj PRD (traseul 42).

Observații

Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Bulzeştii de Sus - intersecţie cu traseul 39 BA în Hunedoara, Bihor-Padiş este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră