Touristik Label - 617MN50: sat Ribicioara - sat Dumbrava de Jos

Legătura Ribicioara - Dumbrava de Jos (prin cătunul Topliţele Ribicioarei)
Traseul 50 Cruce Roșie este traseul de legătură dintre satul Ribicioara și satul Dumbrava de Jos, vizitând o serie de cătune răsfirate pe Valea Ribicioara, local numită şi Valea Mică și continuând pe culmea Dealului Măgura, într-o zonă pitorească.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
5,71km
Durată
2:15-2:30h
Urcare
347m
Coborâre
216m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din satul Ribicioara, de lângă biserică. Urmăm pe un drum în Valea Ribicioara şi înainte de ultimele case din cătunul Valea Mică, la 45 de minute de la plecare, părăsim la dreapta Valea Ribicioara, aici numită şi Valea Mică. De aici urcăm în serpentine până în cătunul Topliţele Ribiciorii şi apoi în şaua dintre Dealul Cireşetului şi Dealul Măgura. Facem stânga şi după 5 minute de mers pe culme coborâm la dreapta, pe un drum, până în satul Dumbrava de Jos.

Etape

sat Ribicioara - cătun Topliţele Ribicioarei - sat Dumbrava de Jos

Descriere

 

Traseul 50 CR face legătura între satul Ribicioara și satul Dumbrava de Jos pe Valea Ribicioarei, la granița dintre Țara Moților și Țara Zarandului. Este un traseu relativ ușor, cu marcaje rare pe alocuri, accesibil în cca. 2 - 2.5 h de drumeție. 

Din centrul comunei Ribița se ajunge la confluența pârâului Uibărești (Bulzești) cu valea Ribiţa, în locul numit Între Ape, unde debutează 3 trasee din zonă: BA (pe cumpăna de ape dintre Valea Bulzului şi Valea Ribiţa), TR (pe sub Piatra Bulzului) și PR (Circuitul Cheile Ribiței și Cheilor Uibăreștilor). Urmăm Valea Ribița alături de BA până în satul Ribicioara.

CR pornește de lângă biserică, urmăm Valea Ribicioara, aici numită şi Valea Mică, trecem pe lângă casele din cătunul Valea Mică, apoi părăsim valea, urcând în serpentine până în cătunul Topliţele Ribicioarei. Următorul sector ajunge într-o șa sub Dealul Măgura, apoi coboară pe un drum până în satul Dumbrava de Jos. Toată această zonă, nu dispune de amenajări turistice, dar constituie o oază de liniște apreciată pentru frumusețe.

Observații

Marcaje rare. Poate pune probleme de orientare.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Ribicioara - sat Dumbrava de Jos in Hunedoara, Bihor-Padiş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră