Touristik Label - 317MN51: sat Ribiţa - intersecţie cu traseul 50 CR

Legătura Ribița - Dl. Măgura (deasupra de Dumbrava de Jos)
Traseul 51 Bandă Roșie este traseul de legătură dintre localitatea Ribița și satul Dumbrava de Jos, pe interfluviul dintre Valea Ribiţa şi Valea Juncului. Un traseu frumos cu priveliști spre cele două văi, ce poate fi parcurs și cu o bicicletă de munte.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
7,67km
Durată
2:30-3:15h
Urcare
483m
Coborâre
193m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pleacă din drumul DC9, de lângă scoală, intrând pe o uliţa neasfaltată. În scurt timp ajungem la o bifurcaţie în formă de „T“ şi facem stânga. Într-o urcare continuă şi lejeră ajungem în 30 de minute până în culmea principală dintre Valea Ribiţa şi Valea Juncului. De aici urmăm culmea spre nord pe Dealul Corneţel, pe sub Dealul Căţeilor şi până în şaua aflată la sud de Dealul Măgura. De aici părăsim culmea principală, ocolim Dealul Măgura pe la est, trecem prin cătunul Finişoare şi coborâm în şaua dintre Dealul Cireşetului şi Dealul Măgura, deasupra cătunului Topliţele Ribicioarei. Aici intersectăm traseul 50 CR.

Etape

sat Ribiţa - Dealul Corneţel - Dealul Căţeilor - Dealul Măgura - intersecţie cu traseul 50 CR

Descriere

Traseul 51 BR face legătura între localitatea Ribița și satul Dumbrava de Jos pe culmi de dealuri, accesibile și pentru cicloturism. Este un traseu destul de solicitant, cu marcaje rare pe alocuri, accesibil în cca. 3 - 3.5 h de drumeție. 

Pornim din localitatea Ribița de lângă școală și urcăm lejer cca. 30 min până în culmea principală dintre Valea Ribiţa şi Valea Juncului, unde schimbăm direcția spre N și urcăm pe culmea Dealului Corneţel, pe un drum de pământ cu priveliști spre cele două văi.

Continuăm pe sub Dealul Căţeilor, ocolim Dealul Măgura prin cătunul Finişoare, apoi ajungem într-o șa sub Dl. Măgura, deasupra cătunului Topliţele Ribicioarei, la intersecția cu marcajul CR (traseul 50) care continuă până în satul Dumbrava de Jos. Toată această zonă, nu dispune de amenajări turistice, dar constituie o oază de liniște apreciată pentru frumusețe.

Observații

Marcaje rare. Poate pune probleme de orientare.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Ribiţa - intersecţie cu traseul 50 CR în Hunedoara, Bihor-Padiş este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră