Traseul 14 TA este traseul de legătură dinspre zona ștrandului 7 Izvoare (Herculane) și Cheile Țăsnei, trecând peste creasta Munţilor Mehedinţi. Este un traseu destul de dificil, cu peste 1300 de m diferențe de nivel, în aprox. 5 h de drumeție, accesibil iarna în funcție de cantitatea și calitatea zăpezii.
Pornim din Staţiunea Băile Herculane spre Baia de Aramă și admirăm la dreapta, printre coroanele copacilor, silueta calcaroasă a Vârfului Cociu (1115 m). Ajungem în zona Ștrandului 7 Izvoare (la km 4,3), în dreptul Crucii Ghizelei. De aici urmăm marcajul TA până la marginea Poienii Cociului (Grădina Cociului), unde lăsăm în față traseul PR spre Cascada Cociu (traseul 12) și urcăm susținut prin pădure până la o brână paralelă cu Valea Cernei, cu vedere panoramică spre lacul de acumulare 7 Izvoare
În Pna Fântâna Moșului (sub vârful Cociu), întâlnim marcajele PA (traseul 13), însă păstrăm direcția și urcăm pe o mică culme împădurită, apoi pe vale până în Poiana Fântâna Moșului unde se afla un izvor. Conduși de momâi, urcăm domol în lungul abruptului, intrăm într-o vale largă bine împădurită și ieșim pe un platou cu numeroase doline frumoase.
După ce ieșim în drumul de culme al Munţilor Mehedinţi, marcat cu BR (traseul 21), poteca face un cot și ajunge la imensa Poiana Balta Cerbului, unde întâlnim marcajul PR (traseul 15) spre Gomeți. TA continuă prin pădure iar apoi printr-o zonă cu vegetaţie specifică zonelor alpine și ajunge într-o poiană cu stână, deasupra Cheilor Ţăsnei. Putem reveni la Valea Cernei, în dreptul motelului Dumbrava, pe marcaj CA (traseul 16).
În poienița cu Moara Dracului, apa cade într-o frumoasă cascadă lângă care găsim o moară de apă, numită Moara Dracului, datorită roţii care se învârte în sens invers acelor de ceasornic. În zonă sunt prezente câteva afișe haioase ale ciobanilor de la stâna din apropiere care ne îndrumă la mămăligă, brânzeturi și alte bunătăți.
Comentarii