Touristik Label - 314MN21: Băile Herculane (DN67D) - Poiana Balta Cerbului

Traseul de creastă Herculane - Poiana Balta Cerbului
Traseul 21 Bandă Roșie este primul segment al traseului de creastă al Munţilor Mehedinţi, respectiv legătura între Băile Herculane și Poiana Balta Cerbului, cu panorame fermecătoare asupra Munților Cernei. Potrivit și pentru MTB. În Poiana Balta Cerbului ajung mare parte din traseele dinspre Cheile Țâsnei și Ștrandul 7 Izvoare.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
25,67km
Durată
6:00-7:00h
Urcare
1522m
Coborâre
697m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Pentru a accesa cel mai ușor începutul traseului bandă roșie, pornim pe traseul bandă galbenă care leagă Băile Herculane (cartierul Pecinișca) de creasta Munţilor Mehedinţi. Traseul pornește de la intersecţia drumului naţional 67D cu drumul care duce spre păstrăvăria nouă din Băile Herculane. De la intersecţie se merge pe drumul către păstrăvărie, iar cu aproximativ 400 m înainte de aceasta traseul face dreapta, trecând printre niște case aflate pe malul opus al pârâului Săliște. Trecem pârâul, trecem pe lângă aceste case și continuăm în urcare pe drumul de care ce se conturează înainte. Drumul urcă în serpentine prin pădure. Trecând din nou printr-o porţiune împădurită, ajungem într-o poiană cu stâne. Continuând în sus prin această poiană, drumul nostru se intersectează cu drumul de creastă al munţilor Mehedinţi și cu traseul bandă roșie. În continuare urmăm traseul de creastă, care se suprapune cu un drum forestier. Trecem de obârşia Văii Ferigari, apoi prin apropierea Poienii Mușuroane și prin Şaua Padina. Traseu bandă roșie se oprește brusc, odată ce am ajuns în Poiana Balta Cerbului. De aici, pentru a ajunge la cel de-al doilea segment al traseului de creastă, urmăm marcajul triunghi albastru până în Poiana Ţăsnei, unde îl vom întâlni din nou.

Etape

Băile Herculane (DN67D) - Pecinişca - Creasta Cocoşului - Drumul de creastă - Poiana Balta Cerbului

Descriere

Traseul 21 BR este drumul de creastă dintre Băile Herculane și Poiana Balta Cerbului. Odată ajunși la drumul de creastă, este un traseu relativ ușor, în cca. 6 - 7 h de drumeție, accesibil iarna în funcție de cantitatea și calitatea zăpezii.

Pentru a accesa drumul de creastă BR, pornim pe traseul BG (traseul 1) care leagă Băile Herculane (cartierul Pecinișca) de creasta Munţilor Mehedinţi. Urmăm drumul care duce spre păstrăvăria nouă din Băile Herculane, apoi facem dreapta printre niște case și ajungem la un drum de căruță care urcă în serpentine prin pădure, un drum ce poate fi parcurs și cu o bicicletă de munte.

De la niște stâne, într-o poiană pitorească situată deasupra pădurii, urcăm pe platoul de lângă Vârful Creasta Cocoșului (917 m), unde intrăm pe drumul de creastă al Munţilor Mehedinţi. Urmăm drumul forestier, trecând pe la obârşia Văii Ferigari, unde ajung potecile dinspre Păstrăvăria nouă, Cheile Ferigari și Poiana Mușuroane (traseele 2, 3, 4, 7 și 8).

Următorul sector al drumului de creastă ajunge în șaua cu izvoare “La Ciucioare”, apoi la întâlnim potecile CG și BG, care urcă de la uzina electrică veche, pe V. Șaua Padina până în poiana Șaua Padina (traseele 10 și 11).

În continuare drumul de creastă face un “arc de păr“ pentru a ocoli pintenul stâncos Colțul Pietrii (1228 m), apoi trece pe la obârşia Văii Cociului (Ogașul lui Roșeț), vale pe care se află una din cele mai impunătoare căderi de apă din România, accesibilă din traseul PR, Herculane - cascada Cociu (traseul 12).

Traseu BR se oprește brusc, odată ce am ajuns în imensa poiană Balta Cerbului (lungă de aprox. 800 m), străjuită de vârfurile Inălăţu Mic (1146 m) şi Inălăţu Mare (1301 m). Aici există o cabană a ocolului silvic Băile Herculane. Putem coborî la E de creastă, în satul Gomeți, pe așa numitul drum “Calea Herculane” - marcat PR (traseul 15)

Observații

Marcaj mai rar.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Băile Herculane (DN67D) - Poiana Balta Cerbului in Mehedinţi, Caraş-Severin, Cernei-Mehedinţi is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră