Traseul 33 PG este circuitul cătunelor Dobraia, Prisăcina, Cracul Mare și Ineleţ, pornind de la Podul Ţăsnei. Este un traseu destul de dificil, cu peste 1200 m diferențe de nivel, în cca. 8 h de drumeție, accesibil iarna, în funcție de cantitatea și calitatea zăpezii.
, Din Staţiunea Băile Herculane ținem drumul național spre Baia de Aramă, pentru aprox. 14, 5 km și ajungem în apropierea Pensiunii Dumbrava, unde traversăm un poduleţ peste râul Cerna. Începem ascensiunea printr-un cătun cu câteva case (Drăstănic) apoi urcăm susținut la izvorul Cracul Teiului.
După alte câteva serpentine, ajungem la biserica din Dobraia. Biserica ce poartă hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” a fost construită de credincioșii din cătune în anul 2004, iar în dreapta bisericii, sub un acoperiș de tablă sprijinit pe 4 pari, se află clopotul care vestește sărbătoarea sau moartea. Chiar dacă atunci când treci nu se văd oamenii, prezența lor este simțită; pământurile și livezile sunt lucrate. Tabere de turiști (cercetași sau fotografi) împânzesc cu corturile potecile pe timp de vară.
Continuăm pe poteca ce duce spre Prisăcina, unde casele par mai înstărite și mai multe. Au avantajul că în zonă sunt mai multe surse de apă ce poate fi captată şi folosită ca apă curentă la băi încălzite cu lemne şi la producerea de energie, dar nici pe departe atât cât ar fi necesar pentru o maşină de spălat sau un frigider.
Apoi traseul ia direcția E spre Cheile Prisăcinei, ajunge pe vale, dar o părăsește chiar înainte ca apa să intre în cheile impresionante și coborâm spre cătunul Cracu Mare. Locurile sunt pitorești, cu vederi ample spre creasta Mehedinților, cu sălbaticele sale abrupturi. Înainte de Puntea lui Stoian, poteca PG cotește dreapta pe deasupra Văii Cernei, pe curbă de nivel, paralel cu firul apei, trece de intrarea în sălbaticele chei ale Prisăcinei (traseul 35) și ajungem înapoi la locul de start al circuitului (Podul Ţăsnei).
Comentarii