Touristik Label - 1421MN58: Cabana Harghita Mădăraş - Poiana Rákosi Sáté (Sed) - Cascada Săritoarea

Legătura Cabana Harghita Mădăraş - Cascada Săritoarea
Traseul 58 Punct Roșu Dublu este traseul de acces la Cascada şi mlaştina Seche (Szökő), un traseu amenajat și pentru cicloturism. Din stațiunea Harghita Mădăraş, urmăm marcajul BA până la marginea Poienii Rákosi Sáté (Sed), apoi PR pe o potecă îngustă care șerpuiește până la baza cascadei Szökő / Săritoarea.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
2,63km
Durată
~1:00h
Urcare
72m
Coborâre
134m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din apropierea staţiunii Harghita Mădăraş pe un drum de pământ. Pe o porţiune de aprox. 800 de m traseul este comun cu traseul crestei principale, după care o ia la stânga pe o potecă îngustă şerpuitoare. În apropiere de baza cascadei traseul trece pe un pod îngust şi ajunge la o filigorie din lemn de unde se poate admira cascada.

Etape

Cabana Harghita Mădăraş - Poiana Rákosi Sáté (Sed) - Cascada Săritoarea

Descriere

Traseul 58 PRD face legătura între Poiana Rákosi Sáté și cascada Szökő / Săritoarea. Un traseu ușor, cu aprox. 200 m diferențe de nivel, în cca.1 h de drumeție. 

Din stațiunea Harghita Mădăraş marcajul BA (traseul 1) ne conduce spre Poiana Rákosi Sáté (Sed), pe care o traversează alături de marcajele PR. Suntem în zona bazinului superior al Vârghișului și ne îndreptăm spre bazinul Pârâului Seche. În această zonă se află una dintre cele mele mai frumoase mlaştini din Harghita, tinovul Seche, cu specii relicte din perioada glaciară (roua cerului, foaia groasă), păstrate datorită climatului rece menținut de izvoarele de sub Vf. Harghita Mădăraș, care aici o curgere lentă, îmbibă solurile cu apă şi crează condiţii pentru formarea turbei. Poteca PR urmărește o potecă îngustă şerpuitoare, care ne conduce în cca. 20 min la mica cascadă Seche (Szökő / Săritoarea), amenajată cu foișor, îndrăgită de localnici, dar mai puțin cunoscută de turiști.

Observații

Marcaje rare.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Harghita Mădăraş - Poiana Rákosi Sáté (Sed) - Cascada Săritoarea in Harghita, Harghitei is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră