Touristik Label - 621MN53: sat Izvoare - sub Dealul Sinol - Staţiunea Harghita Mădăraş

Legătura sat Izvoare - Harghita Mădăraş (pe Valea Şopotul)
Traseul 53 Cruce Roșie este traseul de legătură între satul Izvoare și staţiunea Harghita Mădăraş. Urcăm în șaua dintre Vf. Fagul Înalt şi Fagul Mic, apoi pe Valea Şopotul până la baza pârtiei Sugó. Se poate parcurge și cu o bicicletă de munte.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
10,03km
Durată
3:45-4:30h
Urcare
838m
Coborâre
77m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din satul Izvoare pe un drum cu pietriş. Urcă uşor pe lângă câteva cabane după ce ajunge pe Valea Fagul Înalt. Trece între vârfurile Fagul Înalt şi Fagul Mic, după care ajunge pe Valea Şopotul. Traseul urcă pe drumul cu pietriş până la cota de 1320 m, după care merge pe o potecă de-a lungul Văii Şopotul, ajungând la baza pârtiei de schi Sugó. După un urcuş abrupt pe pârtie traseul ajunge la staţiunea Harghita Mădăraş.

Etape

sat Izvoare - Valea Fagul Înalt - Valea Şopotul - sub Dealul Sinol - baza Pârtia Sugó - Staţiunea Harghita Mădăraş

Descriere

Traseul 53 CR face legătura între satul Izvoare și Harghita Mădăraş, pe Valea Fagul Înalt, apoi pe Valea Şopotul. Se recomandă parcurgerea traseului cu o bicicletă de munte. Un traseu de aprox. 10 km, cu peste 800 m diferență de nivel, în cca. 4.5 h. Iarna, pe zăpezi mari - poate pune probleme. 

Satul Izvoare este o lume a cătunelor, așezat la 25 km de Odorheiu Secuiesc, unde tradițiile și obiceiurile, portul și limbajul secuiesc sunt la ele acasă. Parte a comunei Zetea, s-a dezvoltat inițial ca adăpost de vară pentru muncile specifice. Acum există frumoase pensiuni, un centru de echitație cu cai islandezi (sursa) și Parcul de Animale Sălbatice Ivo (Izvoare), cu căprioare, cerbi şi mufloni. De aici pornesc câteva trasee pretabile pentru MTB. 

CR, recent omologat, urcă pe lângă câteva cabane, pe un drum cu pietriş, pe Valea Fagul Înalt, ajunge în șaua dintre Fagul Înalt şi Fagul Mic, apoi continuă pe Valea Şopotul,.pe drumul ce ne urcă până la cota 1300. Continuăm pe potecă, de-a lungul Văii Şopotul, până la baza pârtiei Sugó, pe care urcăm abrupt la staţiunea Harghita Mădăraş. 

Din stațiune pornesc alte câteva trasee de bicicletă, în coborâre spre satul Izvoare (traseul 54), satul Zetea (traseul 59), satul Căpâlnița (traseul 52) și orașul Vlăhița, peste Vf. Piatra Altarului (traseul 51), respectiv pe Valea Vârghișului (traseul 50).

Observații

Marcajele vor apărea în cursul anului 2019 sau 2020.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Izvoare - sub Dealul Sinol - Staţiunea Harghita Mădăraş în Harghita, Harghitei este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră