Touristik Label - 421MN57: DJ 138 (lângă Hanul Liban) - sub Vf. Piatra Dungă - intersecţie traseul BA

Legătura sat Liban - zona Lacul Dracului (creasta principală)
Traseul 57 Cruce Albastră este legătura între DJ 138 (din apropierea Hanului Liban) și traseul de creastă al masivului - zona Rezervația Lacul Dracului. Traseul folosește un drum forestier cu pietriș, recomandat pentru cicloturism.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
6,18km
Durată
2:15-2:30h
Urcare
178m
Coborâre
55m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte de la drumul judeţean 138 (din apropierea Hanului Liban), pe un drum cu pietriş urmărind Valea Şugăul. Trece pe sub Dealul Gândacilor urmărind cursul apei pe un drum cu pietriş şi drum forestier. După ce trece pe sub Muntele Stâncii ajunge la bifurcaţia cu creasta principală şi ajunge la Lacul Dracului.

Etape

DJ 138 (lângă Hanul Liban) - Valea Şugău - sub Vf. Piatra Dungă - intersecţie traseul BA

Descriere

Traseul 57 CA face legătura între capătul satului Liban și creasta principală, aproape de Rezervația Lacul Dracului. Se recomandă parcurgerea traseului cu o bicicletă de munte sau cu mașina. Un traseu ușor, cu aprox. 200 m diferență de nivel, în cca. 2.5 h de drumeție.

De pe DJ 138 (Odorhei-Gheorgheni), din apropierea Hanului Liban, urmăm un drum cu pietriș pe Valea Şugăul, trecem pe sub Dealul Gândacilor și continuăm pe drum forestier, pe sub Muntele Stâncii, pe Valea Șugăul. Următorul sector trece pe la marginea rezervației Lacul Dracului și intersectează traseul de creastă BA (traseul 1). 

Lacul Dracului este un tinov cu plante relicte înconjurat de pădure, format pe exteriorul unui con vulcanic, unde vegetația s-a stabilit treptat peste lacul colmatat. (1180 m alt) Pe suprafața tinovului găsim o serie de plante ocrotite, cu o mare varietate forestieră și ierboasă, între care gălbeneaua, speciide răchită, bunbăcărița ș.a. 

Din creastă putem coborî pe drumul forestier Loc (Lok) (traseul 9) până în satul Cârța sau pe Pârâul Ars, apoi pe Loc (traseul 10), până în Dănești.

Observații

Marcaje rare şi vechi pe tot parcursul traseului.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

DJ 138 (lângă Hanul Liban) - sub Vf. Piatra Dungă - intersecţie traseul BA in Harghita, Harghitei is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră