Touristik Label - 421MN54: sat Izvoare - Izvorul Fedeleskút - Staţiunea Harghita Mădăraş

Legătura sat Izvoare - Harghita Mădăraş (pe Pârâul Filio)
Traseul 54 Cruce Albastră este traseul de legătură între satul Izvoare și staţiunea Harghita Mădăraş, în urcare pe valea pârâului Filio, cu Izvorul Fedeleskút și traseul de via ferrata “Pericolul Caprelor”, de pe stânca Kecskevész. Este un traseu ușor, pe un drum parțial asfaltat, accesibil cu maşina, recomandat pentru MTB.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
8,45km
Durată
3:00-3:45h
Urcare
891m
Coborâre
11m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din capătul satului Izvoare pe un drum cu pietriş. Aproximativ după 2 km drumul devine asfaltat şi trece pe sub Piatra Pericolul Caprelor şi Izvorul Fedeleskút. După izvor putem urca pe o potecă abruptă spre Via ferrata Pericolul Caprelor. Traseul urcă până la staţiunea Harghita Mădăraş. Pe acest drum este uşor accesibilă cu maşina staţiunea Harghita Mădăraş.

Etape

sat Izvoare - Pârâul Filio - Izvorul Fedeleskút - Staţiunea Harghita Mădăraş

Descriere

Traseul 54 CA face legătura între satul Izvoare și Harghita Mădăraş, pe drumul de acces de pe valea pârâului Filio. Se recomandă parcurgerea traseului cu o bicicletă de munte sau cu mașina. Un traseu de 8.5 km, cu aprox. 900 m diferență de nivel, în cca. 3 h.

Satul Izvoare este o lume a cătunelor, așezat la 25 km de Odorheiu Secuiesc, unde tradițiile și obiceiurile, portul și limbajul secuiesc sunt la ele acasă. Parte a comunei Zetea, s-a dezvoltat inițial ca adăpost de vară pentru muncile specifice. Acum există frumoase pensiuni, un centru de echitație cu cai islandezi (sursa) și Parcul de Animale Sălbatice Ivo (Izvoare), cu căprioare, cerbi şi mufloni. De aici pornesc câteva trasee pretabile pentru MTB. 

CA porneşte din capătul satului, de pe Valea Ivo și intră pe drumul asfaltat spre Harghita Mădăraş, pe valea pârâului Filio, drum care trece pe lângă Izvorul Fedeleskút, aflat sub Piatra Pericolul Caprelor. Aici se poate aborda poteca abruptă spre Via ferrata Pericolul Caprelor, de pe stânca Kecskevész. Se poate închiria echipament de la Pensiunea Sugó, din staţiunea Harghita Mădăraş, unde se termină traseul  

Din stațiune pornesc alte câteva trasee de bicicletă, în coborâre spre satul Izvoare (traseul 53), Zetea (traseul 59), Căpâlnița (traseul 52) și Vlăhița, peste Vf. Piatra Altarului (traseul 51), respectiv pe Valea Vârghișului (traseul 50).

Observații

Drum parţial asfaltat cu marcaje rare.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Izvoare - Izvorul Fedeleskút - Staţiunea Harghita Mădăraş in Harghita, Harghitei is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră