Touristik Label - 1021MN55: intersecţie traseul BA (la sud de Vf. Harghita Mădăraş) - Vf. Harghita Mădăraş

Legătura Cabana Harghita Mădăraş - Vf. Harghita Mădăraş
Traseul 55 Triunghi Albastru este traseul de legătură între staţiunea Harghita Mădăraş (marginea Poienii Rákosi Sáté) și Muntele Sfânt al Secuilor, Vf. Harghita Mădăraş. Este cea mai rapidă și comodă potecă spre vârf. Vederi spre Făgăraș, Ceahlău, Rodnei ș.a.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
1,08km
Durată
~0:30h
Urcare
793m
Coborâre
0m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte de pe creasta principală în apropiere de staţiunea Harghita Mădăraş de pe marginea Poienii Rákosi Sáté. Pe o potecă foarte umblată în aprox. 30 de min. ajungem pe Vf. Harghita Mădăraş.

Etape

intersecţie traseul BA (la sud de Vf. Harghita Mădăraş) - Vf. Harghita Mădăraş

Descriere

Traseul 55 TA face legătura între Harghita Mădăraş (marginea Poienii Rákosi Sáté) și Vf. Harghita Mădăraș, Muntele Sfânt al Secuilor. Este o potecă scurtă, de aprox. 1 km, accesibilă tot timpul anului, în cca. 30 de min. 

Ca să ajungem la Cabana Harghita Mădăraş, situată în centru stațiunii Harghita Mădăraş, fie urcăm pe drumul asfaltat dinspre orașul Izvoare (traseul 54), fie pe drumul pietruit dinspre Vlăhița, respectiv pe Valea Vârghișului (traseul 50). Iarna este obligatorie echiparea auto cu cauciucuri de iarnă și lanțuri. Cabana Harghita Mădăraş este cea mai veche din masiv, cu o tradiție de peste 60 de ani, spațioasă, dispune de restaurant, curent electric, băi și gazde primitoare.

De la cabană, urmăm traseul de creastă BA al masivului (traseul 1) până ajungem la marginea Poienii Rákosi Sáté, apoi facem stânga pe poteca TA care ne urcă în cca. 30 min, pe platoul Vf. Harghita Mădăraş (1800 m), cel mai înalt din segmentul sudic al lanțului vulcanic Călimani - Gurghiu - Harghita. 

Odată ajunși pe Muntele Sfânt al Secuilor, situat pe un platou stâncos, vedem primele monumente secuiești, cu stâlpi / cruci ornate cu drapele şi cocarde tricolore maghiare, precum şi cu alte simboluri secuiești. Există și două construcţii semicirculare din piatră pe care sunt lipite fotografii panoramice cu priveliștea dimprejur: În zilele cu vizibilitate maximă, de aici se pot observa Munții Făgăraș, Ceahlău, Rodnei, Apuseni ș.a.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

intersecţie traseul BA (la sud de Vf. Harghita Mădăraş) - Vf. Harghita Mădăraş in Harghita, Harghitei is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră